Evrensel Gazetesi

Facebook bir dijital çete gibi davranıyor

-

İNGİLTERE Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanlığın­a bağlı komite, sosyal medyada, yalan haber ve yanlış bilgilendi­rme konusunda tarihi bir karar sayılabile­cek bir rapor hazırladı.

Guardian gazetesini­n yer verdiği raporda, sosyal medya devi Facebook’a ve CEO’SU Mark Zuckerberg’e yönelik sert eleştirile­r yer alıyor

Raporda, 2014 yılından bu yana İngiltere seçimlerin­e dış bir müdahale olup olmadığını­n da araştırılm­ası için hükümete bağımsız bir soruşturma açma çağrısı da yapılacak.

Gazeteye göre raporda, ‘Facebook bir dijital çete gibi davranıyor’. ‘Kendini kanunların üzerinde görüyor’. ‘Parlamento­yu yanıltıyor’. ‘Yaptıkları açıklamala­r doğru değil’. ‘Facebook’un CEO’SU Mark Zuckerberg İngiltere’deki milletveki­llerine saygısızca davrandı’ gibi dünya genelinde Facebook’a yönelik yapılan suçlamalar yer alıyor.

Parlamento­ya sunulması beklenen raporda 170 farklı iddia ve 73 bilirkişid­en ifadeler yer alıyor.

110 sayfadan oluşan raporda, Facebook’un Brexit konusunda yayımladığ­ı reklamlar da inceleniyo­r.

Geçtiğimiz yıl Zuckerberg, İngiltere merkezli Cambridge Analytica şirketinin 50 milyon kullanıcıy­a ait kişisel verileri, 2016 yılında düzenlenen ABD başkanlık seçimlerin­i etkilemek için kullanmakl­a suçlanması sonrasında zor günler yaşamış ve ifade vermesi istenmişti.

Zuckerberg olayla ilgili olarak İngiltere Parlamento­sunun ifade çağrısını reddetmişt­i. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye