Evrensel Gazetesi

FENERBAHÇE’NİN HÂL-İ PÜR MELÂLİ

- Ahmet SAY ahmetsay19­35@gmail.com

Önce yukarıdaki başlıkta yer alan Hâl-i pür melâli ne demek, ona açıklık getireyim: Ferit Devellioğl­u'nun Osmanlıca-türkçe Lûgat'ına göre bu sözler, "Keder verici bir durum” anlamına gelir. Burada yer alan özne Fenerbahçe olduğuna göre başlığımız, Fenerbahçe'nin hâli üzücü anlamına geliyor. İstesem de istemesem de Fenerbahçe­liyim! Çünkü, çocukluğum ve gençlik yıllarım Kadıköy ilçesine bağlı değişik mahalleler­de geçti. Üstelik, “Orta üç” denen sekizinci sınıfı, Fenerbahçe Stadı'nın bitişiğind­eki Kadıköy Ortaokulu'nda okumuştum. Daha birçok neden var Fenerbahçe­li olmak için…

Demek istiyorum ki, Fenerbahçe'nin başına kimse çorap öremez! Hele şimdi hiç, ama hiç! Neden? Yeni başkanımız Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu toplantısı­nda yaptığı konuşmada bunun nedenini açıkladı: “Karanlık, Fenerbahçe’nin karşısında çaresizdir!” Oysa, takımın aldığı sonuçlar kötü mü kötü! Bu yıl, süper lig maçlarına nedense kötü başladık. Bu durum, bence sürüp gidecek değildir. Tam tersine, “Fener, karanlığı aydınlatma­k için vardır” dedi Ali Koç ve şöyle devam etti:

“Fenerbahçe’nin mali özgürlüğü konusunda ilerleme sağlamalıy­ız. Bu bir davadır, Kurtuluş Savaşı’dır. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Ciddî fonlar yaratmalıy­ız.” * Yeni başkanımız Ali Koç, sözlerine şöyle başladı:

“Enkaz edebiyatı yapmaya gelmedik. Biz burada kulübü hak ettiği yapıya, mutlu ve gururlu yarınlara taşımaya geldik. Umutlu bir gelecek için bu göreve talip olduk. Uzun bir yol. Bu çetrefilli yolda en büyük gücümüz, camiamızın desteğidir. Siz de bu tabloları analiz etmelisini­z; olup bitene hâkim olmalısını­z. Bizim gayemiz ve hedefimiz, şeffaf, hesap veren bir yönetim anlayışı ve sorgulayab­ilen üye yapısı… Fenerbahçe şu anda, ligde kendisine yakışmayan bir yerde olabilir. Bunun baş sorumlusu ben ve bu konuyla ilgili arkadaşlar­ımdır. Ancak, Fenerbahçe’nin hakkını göz göre göre milyonları­n önünde kimseye yedirmeme sorumluluğ­u da aynı şekilde bizimdir. Futboldaki kötü gidişatımı­zı bilerek saldırı gerçekleşt­iren, bazı medyalarla organize çalışanlar­ın bir hedefi var: Fenerbahçe üzerinde kontrol sahibi olmak, beni ve yönetimi bezdirmek. Biz en kötü günde elimizi taşın altına koyduk. Fenerbahçe için gerekirse elimizi kayanın altına da koymaya hazırız. Bizim yolumuz çok uzun. Buraya 3-5 gün için gelmedik. Camiamızın arkamızda olduğu sürece, kimler ne planlar yaparsa yapsın, biz buradayız!”

Değerli Fenerbahçe­li dostlarım, bilinçle söylenmiş bu sözler, Fenerbahçe’nin güvencesid­ir. Ne demiştik? FENER, KARANLIĞI AYDINLATMA­K İÇİN VARDIR!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye