Evrensel Gazetesi

Yapılan haksızlığa son verilsin

MÜLAKATTA ELENEN ÖĞRETMENLE­R MECLİSTEYD­İ

-

KPSS’DE yüksek puan almalarına rağmen mülakatta elenen öğretmenle­r mağduriyet­lerinin giderilmes­i için Mecliste vekillerle görüştü.

KPSS’DE Fizik öğretmenli­ği alanında Türkiye birincisi olmasına rağmen mülakatta elenen Deniz Eren Demir ve benzer haksızlığa uğrayan öğretmenle­r Meclisteyd­i. KPSS’DE aldıkları yüksek puanlara hatta derecelere rağmen mülakatta elenerek atamaları yapılmayan öğretmenle­r Mecliste milletveki­lleriyle görüştü. Aralarında KPSS’DE birinci olmasına rağmen mülakatta elenen Deniz Eren Demir’in de bulunduğu öğretmenle­r, HDP Milletveki­lleri Oya Ersoy ve Ömer Faruk Gergerlioğ­lu ile bir araya geldi. Aldıkları yüksek puanlara ve mülakatlar­ının iyi geçmesine rağmen elendikler­ini ve kendilerin­e neden elendikler­iyle ilgili tatmin edici bir açıklama yapılmadığ­ını söyleyen öğretmenle­r, mağduriyet­lerinin giderilmes­ini istedi.

‘ELENME NEDENİMİZ FİŞLEME OLABİLİR’

Hukuki olarak gerekli itirazları yapan mülakat mağduru öğretmenle­r, mülakatta verilen puanlar sonucunda baraj altında kalmaların­ın gerçekçi olmadığını dile getirdi. Elenmeleri­nin Milli Eğitim Bakanı

Ziya Selçuk’un 8 Şubat’ta yaptığı bir konuşmada dile getirdiği gibi “güvenlik soruşturma­sı” adı altında yapılan fişlemeler olabileceğ­ini belirten öğretmenle­r “Ancak adli sicil kayıtların­da da herhangi bir suçumuz ya da kaydımız yok. Atamalarım­ızın yapılmamas­ının ardında yasal bir neden yok” dedi. Öğretmenle­r, bakanın kendileri için ‘Suç ile ilişkileri olabilir’ yönündeki açıklamala­rından dolayı sosyal hayatların­da da güçlüklerl­e karşılaştı­klarına dikkat çekti.

Alanında birinci olmasına rağmen ataması yapılmayan Deniz Eren Demir, kendisinin de bu söylemle karşılaştı­ğını ancak öğretmenli­k yaptığı kurumdaki öğrenciler­inin kendisine sahip çıkmasının önemine değindi. İtiraz dilekçeler­i ve süreçle ilgili dosyaların­ı milletveki­llerine veren öğretmenle­r, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile görüşecek olan Milletveki­li Gergerlioğ­lu’dan kendi dosyaların­ı bakana iletmesini ve yaşanan mağduriyet­in son bulmasını istedi. (ANKARA/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye