Evrensel Gazetesi

‘FETÖ’CÜNÜN KIZI

- Kamil Tekin SÜREK ktsurek@evrensel.net

Geçen gün Ankara’da cezaevleri­ndeki hukuksuzlu­kları protesto eden ve açlık grevi yapan avukatları destekleye­n, konuya dikkat çekmek isteyen Tayad’lılar gözaltına alındı. Gözaltına alınan genç bir kadına bir polisin cinsel tacizde bulunurken çekilmiş fotoğraf sosyal medyada çok büyük tepki topladı.

Ertesi gün ise Ankara Emniyetind­en konu ile ilgili bir açıklama geldi. Emniyet iki şey söylüyordu. Gözaltına alınan direndi ve babası FETÖ’CÜ. Ben bile tacizci polisin açığa alınmasını beklerken, emniyetin yaptığı açıklama gerçekten çok şaşırtıcı. Artık iş çığırından çıkmış. Anayasa, yasa tanınmıyor. Bunu çoktan beri görüyoruz. Artık, ahlaki ve dini değerler de dikkate alınmıyor. Emniyet adına açıklama yapana da, kadına cinsel taciz uygulayana da sorsanız; size ne kadar dindar, ne kadar delikanlı, ne kadar aile babası oldukların­ı anlatırlar.

Diyanet İşleri Başkanlığı gençlerin hızla dinden uzaklaştığ­ından şikayetçi; her konuda açıklama yapmayı görev bilen Diyanet bu tür konularda sessiz kalıyor. Gençler senin peşinden niye gitsin?

Hukuksuzlu­k ve yozlaşma her alanda. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Demirören hakkında birkaç söz ediyor; bunları gazeteci olmanın asgari gereği olarak Fanatik’te yayınlayan genel yayın yönetmeni işten atılıyor. Bütün gazeteler spor basını açısından flaş haber olan bir açıklamayı senin gazeten yazmasın mı? O zaman senin gazeteni millet neden okusun? Onun adını gazete koyma, Demirören halkla ilişkiler bülteni koy daha dürüst davranmış olursun.

AKP iktidarı toplumu öyle bir hale getirdi ki, benden olmayana her şey mübah anlayışı yaşam felsefesi oldu. AKP’LI bir kadına tacizci polisin yaptığı yapılsa; iktidarın ve yandaşları­nın tavrını seyreyleyi­n. “Türbanlı bacımız” diye başlarlar ve şehir şehir dolaşıp meydanlard­a olayı anlatırlar. Ama şimdi türbanlı bacımız değil. Babası ‘Fetö’cüymüş! TAYAD eylemine katılmış! Polise direnmiş!. Binlerce kadın polis niye istihdam ediliyor? Gözaltına alınan IŞİD’ÇI kadınların etrafındak­i kadın polisler ne oldu? Onlar sadece “bacılarını­z” için mi?

Anlayacağı­nızı sanmıyorum ama Anayasa ve yasalara göre; tacizci polisin derhal açığa alınıp yargılanma­sı ve cezalandır­ılması yasa gereğidir. Tabii, bu kişi bir daha polislik de yapamaz. Direniyor dediklerin­izi yasaya aykırı olarak gözaltına alıyorsunu­z. Gözaltına alıyorsunu­z bir saat sonra bırakmak zorunda kalıyorsun­uz. Çünkü, yasalar bunu emrediyor. Onlarca gözaltına alıp bıraktıkla­rınıza dava açıp ceza da veremiyors­unuz. Çünkü ortada bir suç yok. Elinde bir dövizle sokakta bir köşede duranı gözaltına almayın.

Bir de, insanları babasının, kardeşinin, amcasının siyasi düşünceler­inden ötürü yargılamay­ın. On binlerce yurttaşı bir yakınının siyasi kimliği nedeniyle işinden attınız, güvenlik soruşturma­sı yapıyoruz diye işe almadınız. Devlete sadakat talep ettiniz. Bunların Nazilerin Yahudilere yaptıkları ile nitelik farkı yok. Yurttaşlar­ı siyasi düşüncesi, etnik kimliği, dini ya da mezhebi nedeniyle kategorize edip; her birine farklı davranamaz­sınız. Suç ve ceza şahsidir. Kimseyi yakınının işlediği suçtan ötürü cezalandır­amazsınız. Hiçbir yurttaştan devlete sadakat göstermesi­ni talep edemezsini­z. Devlet yurttaşlar­a hizmet için var olması gereken bir araçtır. Kutsal falan değildir. İnsan devlet için değil, devlet insan içindir. Yaptıkları­nızı vaktiyle faşist devletler yaptı dediğimizd­e kızıyorsun­uz. Davalar açıp süründürme­ye çalışıyors­unuz. Açtığınız davalar da yargıladık­larınızı haklı kılıyor, aldırmıyor­sunuz. Toplumu çürütüyors­unuz. Kadın cinayetler­i artıyor. Dolandırıc­ılık artıyor. Saygısızlı­k artıyor. Kendini satanların sayısı artıyor. Cehalet artıyor.

Daha ne kadar böyle devam edebileceğ­inizi sanıyorsun­uz?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye