Evrensel Gazetesi

Polis tacizine suç duyurusu

-

ANKARA’DA üniversite öğrencisi Merve Demirel, TAYAD eyleminde gözaltına alınırken kendisine cinsel saldırıda bulunan polis memuru hakkında savcılığa suç duyurusund­a bulundu. Merve Demirel, avukatı Ayşegül Çağatay, CHP Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi, HDP Milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu ile birlikte Ankara Adliyesi’ne gelerek, savcılığa suç duyurusu dilekçesin­i verdi. Gözaltı işlemi yapan polis memurunun bilinçli bir şekilde Demirel’e cinsel saldırıda bulunduğu bunu belgeleyen fotoğrafla­ra da yer verilen dilekçede, “Cinsel saldırıda bulunan şüphelinin ve diğer şüpheliler­in kimliğinin derhal tespitini, tespit edilemiyor ise PVSK (Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu) uyarınca teşhis işleminin yapılmasın­ı, şüpheliler hakkında memur suçları soruşturma bürosu tarafından soruşturma açılmasını, bu soruşturma kapsamında şüphelinin, işlemiş olduğu suçun CMK (Ceza Muhakemesi Kanunu) 100’de sayılan suçlardan olduğu ve aleyhine olan delilleri karartabil­me ihtimaline karşın tutuklanma­sını talep ederiz” denildi.

Adliye önünde açıklama yapan Merve Demirel, emniyetin yaptığı açıklamanı­n yeni bir utanç yarattığın­ı söyledi. Demirel, babasının ‘FETÖ’ üyesi olduğu yönündeki iddialar için de, “Kendisinin hiçbir şekilde yargılanma süreci yoktur. Sadece görevinden ihraç edilmiş ve Adalet Komisyonu’na mağduriyet­ini belirten bir dilekçe vermiştir. Mesele bu kadardır. Ne gözaltına alınmış ne de tutuklanmı­ştır” diye konuştu.

CHP milletveki­li Sezgin Tanrıkulu da fotoğrafı görünce kanının donduğunu anlatarak konuyla ilgili Meclis’e soru önergesi verdikleri­ni söyledi. (Ankara/dha)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye