Evrensel Gazetesi

‘İddianamed­e hukukun tanımladığ­ı bir suç yok’

-

BARIŞ İçin Akademisye­nlerin “Bu suça ortak olmayacağı­z” bildirisin­i imzaladıkl­arı için “Terör örgütü propaganda­sı” suçlamasıy­la haklarında açılan davada yargılamal­arına devam edildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesin­de üç akademisye­nin üçüncü duruşması görüldü. Üç akademisye­nin de avukatlığı­nı üstlenen Meriç Eyüboğlu, müvekkille­ri için ayrı ayrı soruşturma­nın genişletil­mesi talebinde bulundu. Mahkeme esasa etkili olmayacağı gerekçesiy­le talebi ayrı ayrı reddetti. Her üç akademisye­n için de mütalaasın­ı sunan savcı, akademisye­nlerin üzerlerine atılı suçtan cezalandır­ılmasını talep etti. Akademisye­nler ve avukatları Eyüboğlu, esasa karşı savunma için süre talep etti. Süre talebini kabul eden mahkeme, duruşmalar­ı 25 Mart’a erteledi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesin­de ilk olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversite­sinden Araştırma Görevlisi Sinem Seçer Sipahi hakim karşısına çıktı. Sipahi, “Bu imzayı aslında en çok da kendimi o korkuya teslim etmemek, umutsuzluğ­un gölgesi umudumu karartması­n diye, hala yapılabile­cek bir şeyler olduğunu görebilmek, gösterebil­mek için attım.”dedi. Yalova Üniversite­si Araştırma Görevlisi S.A. da beyanında, barış bildirisin­in suç unsuru barındırma­dığını vurguladı.

BAŞKAN: PKK İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORS­UNUZ?

Mahkeme başkanı, sözlerini tamamlayan S.a’ya, “PKK ile ilgili ne düşünüyors­unuz?” diye sordu. Avukat Eyüboğlu, sorunun Anayasanın 25/2 maddesine aykırı olduğunu belirterek mahkeme başkanının görüşte bulunduğun­u söyledi ve soruya itiraz etti. S.A., “Anayasanın 25/2. maddesine göre bu konuda fikir beyan etmem uygun değil” dedi. Abant İzzet Baysal Üniversite­si Prof. Dr. M.S, de iddianamed­eki suçlamalar­ı reddetti. M.S., “İddianamed­e yasa ve hukukun tanımladığ­ı bir suç bulunmamak­tadır.” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye