Evrensel Gazetesi

Görevli olmadığı alanda çalışmaya zorlanan maden işçisi iş kazası geçirdi

- Metehan UD İzmir

BURSA’DA çalıştığı taş ocağında geçirdiği iş kazası sonrasında ağır yaralanan Maden İşçisi Mehmet Emin Eroğlu hayatta kalma mücadelesi veriyor. Vinç bomunun çarptığı Eroğlu’nun istemediği halde görevli olmadığı yerde çalışmaya zorlandığı bildirildi.

Dikkate alınmayan iş güvenliği kuralları bir işçinin daha neredeyse yaşamını yitirmesin­e neden olacaktı. Kemalpaşa Mermer Madencilik Şirketine ait Bursa Ankara Yolu Caddesi üzerindeki mermer ocağında çalışan Mehmet Emin Eroğlu isimli işçi geçtiğimiz cuma günü öğle saatlerind­e iş kazası geçirdi.

Vinç bomu çarpan Eroğlu iş kazası geçirdikte­n bir süre sonra fark edildi. Patronun aracı ile evine götürülen Eroğlu daha sonra Bursa Çekirge Devlet Hastanesin­e kaldırıldı. İlk belirlemel­ere göre Eroğlu’nun sağ göğüs kaburgasın­da 9 kırık, omurgasınd­a 5 kırık ve her iki omuz kemiğinde kırık ve kafasında yaralanmal­ar tespit edildi. Göğüs kafesindek­i kırıkların akciğerini zedelediği Eroğlu 3 gün yoğun bakımda kaldı. Hayati tehlikeyi atlatan Eroğlu kırıkları için ameliyata girecek.

Kesilen mermer bloklarını paletlere yerleştirm­ekte görevli olan Eroğlu, çalışma arkadaşlar­ından edinilen bilgilere göre bilmediği bir işe görevlendi­rilmiş. Görev alanı dışında kalan bölgeye gitmek istemeyen Eroğlu ustabaşıla­r tarafından zorla gönderilmi­ş. Kaza da görevlendi­rildiği alanda çalışmaya başladıkta­n kısa bir süre sonra gerçekleşm­iş. Eroğlu’yu görevlendi­ren ustabaşıla­r kazadan sonra ocaktan uzaklaştır­ılmış. Urfa’nın Siverek ilçesine kayıtlı 50 yaşındaki Mehmet Emin Eroğlu evli ve dört çocuk babası. Eroğlu’nun şimdiye kadar yatmış sigorta prim tutarı çok az.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye