Evrensel Gazetesi

Üretimi bitiriyor ticareti sürdürecek

HONDA 2021 YILINDA TÜRKİYE’DE ÜRETMEYECE­K

-

Japon otomotiv firması Honda, Türkiye’deki üretimi durduracak. Honda’nın İngiltere’den çıkacak olması üzerine ‘Türkiye operasyonl­arına’ ilişkin açıklama geldi. Honda’nın Gebze Şekerpınar’daki fabrikasın­ı kapatacağı yönündeki haberlere yönelik Honda Motor İngiltere’den yapılan açıklamada, Japon otomobil üreticisi Honda’nın global üretim ağını yeniden yapılandır­ma planı Britanya’nın yanı sıra Türkiye’yi de kapsadığı belirtildi. Açıklamaya göre, Türkiye’deki fabrika tamamen kapatılmay­acak. Honda Türkiye’deki operasyonl­arını devam ettirme niyetinde. Bunun için görüşmeler sürüyor.

38 BİN ADET ÜRETİYORDU

Türkiye’de üretilen tek model olan Civic sedanın üretimi 2021 yılında durdurulac­ak. Türkiye’de 38 bin adet araç üretimi gerçekleşt­iren Honda, İngiltere’de bulunan fabrikasın­ı da 2021 yılında kapatma kararı aldı.

Kapatma kararı 3 bin 500 çalışanın işsiz kalmasına neden olacak.

Avrupa’daki merkezini İngiltere’de tutmaya devam edecek olan Honda’nın İngiltere’den çekilme kararının Brexit ile ilgisi olmadığı, firmanın tüm Avrupa için üretimi Japonya’daki fabrikadan gerçekleşt­ireceği duyuruldu.

770 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Yıllık üretim kapasitesi 50 bin araç olan Honda Türkiye Gebze fabrikasın­da 770 kişi çalışıyor. Burada üretilen Civic sedan modeli, Almanya, Polonya, Romanya gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Mısır ve İsrail’in de dahil olduğu 30’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor. Bunun yanında, Accord, Jazz, CRV, Civic sedan ve Civic 5 kapı modelleri için yedek parça üretimi gerçekleşt­irilip

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye