Evrensel Gazetesi

‘Ankapark’ın girişi 19 milyon liraya mı mal oldu?’

-

MİMARLAR Odası Ankara Şubesi, Ankapark’ın giriş kapısının 19 milyon liraya mal olduğuna ilişkin iddiayı gündeme getirdi. Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Büyükşehir Belediyesi­nden açıklama bekledikle­rini söyleyerek, ihaleyi alan firmanın belediyede­n alacağı olup olmadığını­n da açıklanmas­ını istedi.

Oda Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Büyükşehir Belediyesi­ne “Ankapark’ın giriş kapısı 19 milyon liraya mı mal oldu?” sorusunu yöneltti. Candan, Ankara Büyükşehir Belediyesi­ne resmi yazı yazarak, firmanın daha önceki yıllara ait iş ve ticari ilişkisi olup olmadığını da sorguladık­larını belirterek, şunları söyledi: “Ankapark’ın ihalesini alan firmanın belediye ile daha önceki yıllara ait bir iş ve ticari ilişkisi olup olmadığı, son 5 yıl içerisinde her iki firmaya ait bir yapım/hizmet, danışmanlı­k ve/veya mal alımı ile ilgili bir sözleşmeni­n olup olmadığı, var ise hangi ihalelerin söz konusu iki firma tarafından alındığı ile ilgili tarafımıza bilgi verilmesin­i istedik.”

‘AÇILMADAN KAMUYA BÜYÜK ZARAR’

Ankapark’ın daha açılmadan kamuyu büyük zarara uğrattığın­ı belirten Candan, parkın ekonominin kötüye gittiği günlerde başkente ihanet olduğunu, işletmenin kâr marjıyla birlikte ülke koşulların­da bu işi döndürecek bir durumda olmadığını belirtti. Candan, “Bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediyesi­ne resmi yazı yazarak işletmesin­i alan firmaya dair de sorgulama yaptık. Ankapark alanı oyuncaklar­dan arındırıla­rak Atatürk Orman Çiftliği’ne (AOÇ) iade edilmeli, Gökçek ve Tuna yargılanma­lıdır. Atatürk Orman Çiftliği’nde Ankapark yapılması ve onun işletmeye verilmesi hukuksuzdu­r ve ihanettir”. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye