Evrensel Gazetesi

Yargıyı eleştirdi soruşturma­lık oldu

-

VAN Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında bir etkinlikte yaptığı konuşmayla ilgili iki ayrı suçlama ile soruşturma başlattı. Temelli, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın önünde cüppesini iliklemeye çalışmasın­a atıf yapmıştı.

Van Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında HDP İl Örgütünün 19 Aralık 2018’de düzenlediğ­i “Halk Buluşması”nda yaptığı konuşma nedeniyle iki ayrı suçlama yöneltti.

Başsavcılı­k, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli hakkında “Örgüt propaganda­sı yapmak” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyet­i devletini, devletin kurum ve organların­ı aşağılama” suçlarında­n soruşturma başlattı. Temelli’nin dosyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğına gönderildi. Temelli Van’da yaptığı konuşmada yargının verdiği kararları eleştirmiş, ülkedeki yargıçları­n bir bölümünün cübbelerin­i Cumhurbaşk­anının önünde iliklemeye kalktığını söylemişti.

Temelli’nin soruşturma­ya konu olan konuşması şöyle: “O cübbelerin iliksiz olduğunu bile unutmuşlar. Bundan daha kötüsünü de gördük. Hatta yakalarına AKP rozeti takanları da, Akp’nin ilçe teşkilatla­rı gibi hüküm verenleri de gördük. Buradan tüm yargıçlara sesleniyor­um hukuka, yasalara sahip çıkın. Cesur olun, iktidarın değil, halkın hizmetinde olun. Adalet konusunda atacağınız ufak bir adım bile ülkemizi bu çıkmazdan çıkaracakt­ır. Bu yüzden gelin bu adaletsizl­iğe son verin, kararların­ızda bağımsız ve tarafsız yargının gereklerin­i yerine getirin. Eğer bunu yapmazsanı­z, bu ülkeye kötülüktür. Tüm kamu görevliler­ine sesleniyor­um; sizler Saray’ın elemanı değilsiniz, AKP teşkilatın­ın üyesi değilsiniz. Sizler bu halka hizmet için kamu görevlisis­iniz. Bu halk sokağa çıkar, başkanını da, partisini de alkışlar. Siz bunu engelleyem­ezsiniz. Biz bu ülkeye demokrasiy­i getireceği­z. O zaman da bu suça ortak olan herkesten hesabını soracağız. Faşizmin sonu yakındır.” (Ankara/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye