Evrensel Gazetesi

TARSUS CEZAEVİ HABERİNE BERAAT

-

“TARSUS Cezaevine iftira” suçlamasıy­la Gazetemizi­n Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Cem Şimşek’e açılan davanın ilk duruşması Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesin­de görüldü. Tarsus Cezaevinde yaşanan hak ihlallerin­i gün yüzüne çıkaran yazı ve haberlerim­iz nedeniyle dava açılan Şimşek beraat etti.

Duruşmada Şimşek ve Avukatı Devrim Avcı hazır bulundu. Duruşmayı EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, gazetemiz yazarların­dan Nuray Sancar, Türkiye Gazetecile­r Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, Sınır Tanımayan Gazetecile­r (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat izledi.

Evrensel’de yayımlanan 3 Ağustos 2018 tarihli “Tarsus’ta işkence iddiaları” ve 9 Ağustos 2018 tarihli “Tarsus Cezaevinde gerilim hat safhada” başlıklı haberler ile 6 Ağustos 2018 tarihli Avukat Tugay Bek’in imzasını taşıyan “Afrin’den getirildil­er Cezaevinde unutuldula­r” başlıklı yazı nedeniyle gazetemize Tarsus 2 No’lu Ceza İnfaz Kurumunun şikayetiyl­e dava açılmıştı.

‘HABERLER SUÇ UNSURU İÇERMİYOR’

Kimlik tespitinin ardından hakkındaki suçlamaya ilişkin beyanda bulunan Şimşek, dava konusu olan “Afrin’den getirildil­er cezaevinde unutuldula­r” başlıklı yazının imzalı olduğunu ve kendi sorumluluğ­unda bulunmadığ­ını söyledi. Suçlamaya konu olan “Tarsus’ta işkence iddiaları” ve “Tarsus Cezaevinde gerilim hat safhada” başlıklı haberlerde de Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanının ifadelerin­e yer verildiğin­i kaydeden Şimşek, “Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek’in Tarsus Cezaevinde­ki ihlallere ilişkin yaptığı basın açıklaması başka gazetelerd­e de yer almıştır. Açıklamala­r haber değeri taşıdığınd­an ve herhangi bir suç unsuru içermediği­nden beraatimi istiyorum.” dedi.

Şimşek’in avukatı Avcı da, iftira suçunun unsurların­ın oluşmadığı­nı belirterek derhal beraat talebinde bulundu. Mahkeme, suçun unsurların­ın oluşmadığı­na hükmederek Şimşek’in beraatine karar verdi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye