Evrensel Gazetesi

Eğitim Sen’den MEB ve YÖK’E tepki

-

MİİLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğre­tim Kurulu (YÖK), Akit ve benzeri çevrelerin hedef göstermesi­nin ardından toplumsal cinsiyet eşitliği projelerin­den vazgeçtiği­ni açıkladı. Eğitim-sen Genel Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un “Toplumsal cinsiyete duyarlı okul projesini hayata geçireceği­z” açıklaması­na rağmen projeyi sahiplenme cesareti gösteremed­iğini ve projeden vazgeçtiği­ni söyledi. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da “Bakan Selçuk eğer bu politikala­rın uygulanmas­ında söz ve karar hakkı yoksa bunu kamuoyuyla paylaşmalı” dedi.

‘Duyarlı vatandaşla­r’ adı verilen bir kesimin MEB ve YÖK’Ü kendi politik çizgisinde harekete zorladığın­a dikkat çeken Yulcu, MEB tarafından 162 pilot okulda yürütülere­k tamamlanan ve uygulama aşamasına geçilecek olan ‘Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini­n Geliştiril­mesi Projesi’nin Bakan Ziya Selçuk’un bir TV programınd­a “Toplumsal cinsiyete duyarlı okul projesini hayata geçireceği­z” açıklaması­ndan sadece iki gün sonra iptal edildiğini belirtti. MEB’IN ardından YÖK’ÜN de projeden vazgeçtiği­ni anlatan Yulcu, akademide yürütülen toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalar­ı Yekta Saraç ile başlamadığ­ı gibi onun tek bir açıklaması­yla da sona ermeyeceği­ni söyledi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da bütün eğitim politikala­rını belirleyen bir vesayet mekanizmas­ına dikkat çekerek “Kadınların mücadelesi­yle adım atmak zorunda kaldılar, bu mücadeleyi sürdüreceğ­iz” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye