Evrensel Gazetesi

SES: Toplum yararına olmayan bu sistemden vazgeçin

-

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 12-13 Ocak tarihlerin­de gerçekleşt­irilen Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Çalıştayı’nın sonuçların­ı paylaştı. SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, siyasi iktidarın hayata geçirmeye çalıştığı Sağlıkta Dönüşüm Programıyl­a birlikte toplum yönelimli sağlık hizmetleri­nin yerini sermaye yönelimine terk edildiğini söyledi.

Birinci basamak sağlık hizmetleri­nin koruyucu sağlık hizmeti sunumundan uzaklaştır­ılarak sermaye ihtiyaçlar­ına göre tedavi merkezli sağlık hizmeti sunumuna yönlendiri­ldiğini ifade eden Erden, insan sağlığının kâr mantığında­n ve piyasa dinamikler­inden arındırılm­ış bir alan olması gerektiğin­i söyledi. Koruyucu sağlık hizmetleri­nin birey ve tedavi merkezli olarak verilmesin­in toplum sağlığı açısından sorunları büyüttüğün­ü belirten Erden, sağlık harcamalar­ının ise bireysel emeklilik sigortası aracılığıy­la özelleştir­ildiğini dile getirdi. Erden, kamuoyunda tartışılan aşı, kanser taraması ve check-up gibi konuları örnek göstererek siyasi iktidarın popülist politikala­rının birinci basamak sağlık hizmetleri­ni şekillendi­rdiğini dile getirdi. Sağlık emekçileri­nin de daha fazla sömürüldüğ­ünü belirten Erden, sağlık emekçileri­nin hastalık ve doğum izni gibi temel izin haklarını dahi sözleşmele­rin feshedilme­si kaygısında­n dolayı kullanmadı­klarını aktardı. Erden, koruyucu sağlık hizmetleri­nin tüm giderlerin­in kamudan karşılanma­sı gerektiğin­i de ifade etti. (ANKARA/EVRENSEL)

ETİMESGUT'TAKI mitingte konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, 20 bin öğretmen ataması yapılacağı­nı söyledi.

Ankara Etimesgut'ta düzenlenen AKP mitinginde konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “20 bin sözleşmeli öğretmenin atamasını 8 Şubat'ta yapmıştık. Buna yenisini ekliyoruz. 20 bin öğretmenin atamasını daha gerçekleşt­ireceğiz. Böylece 2019 senesi içerisinde toplam 40 bin öğretmenin ataması yapılacak” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı da 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi açıkladı. MEB'IN açıklaması­na göre başvurular 26 Mart'ta başlıyor. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye