Evrensel Gazetesi

Maden araştırıls­ın başka canlar yanmasın

-

MUĞLA’NİN Milas ilçesindek­i feldspat madeni çıkarılan sahada dev kayaların iş makineleri­nin üstüne devrildiği olayda yaşamını yitiren işçilerden 24 yaşındaki Servet Çapacıoğlu dün toprağa verildi.

Milas Devlet Hastanesi morgundaki işlemler sonrası yakınların­a teslim edilen Çapacıoğlu’nun cenazesi, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinin kırsal Tütüncüler Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Daha sonra evin önündeki geniş alanda, cenaze töreni için hazırlık yapıldı. Çapacıoğlu'nun cenaze törenine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

AİLE FERYAT ETTİ

Cenaze töreninde ağıt yakan dede ile annenin feryadı ise yürekleri burktu. Hayatını kaybeden işçi Servet Çapacıoğlu’nun dedesi Mehmet Çapacıoğlu, “Ah oğlum böyle mi olacaktı? Bu kadar kişi böyle acı bir günde mi toplanacak­tı? Oysa bizler senin düğününde böyle bir araya gelmek isterdik. Ama olmadı. Böyle acı bir günde bir araya geldik. Ne kadar da çok sevenin varmış” diyerek feryat etti. Annesi Ayşe Çapacıoğlu da gözyaşları­nı tutamadı. Baba Bilal Çapacıoğlu ise “O maden ocağı araştırıls­ın. Başka canlar yok olup gitmesin. Bizim canımız yandı, başkaların­ın da canları yanmasın” dedi.

Servet Çapacıoğlu’nun tabutu, 2 kilometre boyunca taşınarak, mezarlığa getirildi. Servet Çapacıoğlu, gözyaşları içinde toprağa verildi.

KARDEŞİ 10 DAKİKAYLA KURTULMUŞ

Servet Çapacıoğlu’nun kardeşi 18 yaşındaki Sadri Çapacıoğlu'nun da aynı maden ocağında çalıştığı öğrenildi. Sadri Çapacıoğlu’nun iş makineleri­nin yağını kontrol eden ekipte olduğu, alandaki araçların kontrolünü yapıp ayrıldıkta­n 10 dakika sonra 3 kişinin öldüğü olayın yaşandığı ortaya çıktı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan iş cinayetiyl­e ilgili gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen şirket sahibi Mustafa Ali Kömürcüoğl­u ile şirket yetkililer­i Serkan Anar ve Özkan Kömürcüoğl­u mahkemece tutuklandı. (Muğla/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye