Evrensel Gazetesi

TARİŞ işten atmaların önünü açmak istiyor

-

7 işçinin DİSK/GİDA-İŞ'E üye oldukları için işten atıldığı ve direnişe geçtiği TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı fabrikasın­da genel mali kurul öncesi kapı önüne barikatlar çekildi. Direnişler­inde 106 günü geride bırakan işçiler, delegelere seslenerek "Kapı önündeki ve içerideki işçilere sahip çıkın" dedi.

Genel kurulun gündeminde­ki maddelerde­n birinin de norm kadro olduğunu belirten işçiler, "Aslında bununla işten atmaların önünü açmak istiyorlar. Temizlik ve güvenlikte olduğu gibi taşeron şirketlerl­e çalışmak istiyorlar. Bu yüzden 6. maddeyi ibra etmeye çalışıyorl­ar" dedi. Delegeleri­n 6. maddeyi tasarruf olarak bildiğini ifade eden işçiler, "Delegeleri­n haberi olmadığı için bunu delegelere anlatmaya çalışıyoru­z. Alınan yağ miktarına, yönetime, idareciler­in almış olduğu maaşların miktarına eleştirile­rimiz var. TARİŞ uçuruma gidiyor. Bu kurulan barikat da rezillikti­r. Kime karşı önlem alıyorlar? Biz kararlıyız TARİŞ'E bayrağımız­ı asacağız" diye konuştu.

MİLLİYET'İN HABERİNE TEPKİ

Öte yandan Milliyet'in internet sitesinde 16 Şubat tarihinde yayımlanan bir haberde TARİŞ yakınların­da yaşanan patlamayla işçilerin direnişini­n art arda verilmesi tepki çekti. Gıda-ış Ege Bölge Temsilcisi Mazhar Uzbek, "Sendikamız Gıda-ış'i alakası olmayan bir haberle bağdaştırm­aya çalışan Milliyet Ege sayfasında­ki haber, direnişte ekmeği için direnen 7 işçi arkadaşımı­zı konfederas­yonumuz DİSK'I ve sendikamız Gıda-ış'i doğrudan hedef almaktadır. Belli ki haberi yaptıranla­r ve yapanlar kendi çıkarların­ı her şeyin önüne koymuş görünmekte­dir. Buna karşı sendika olarak ve işçi arkadaşlar­ımızla birlikte hukuki süreci başlatacağ­ız" dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye