Evrensel Gazetesi

DERSİMLİLE­RE SORDUK: HALK NASIL BİR BELEDİYE İSTİYOR?

-

“HALKIN yönetime katıldığı, halkçı bir belediyeci­lik istiyorum” diyen Mustafa Küçük, belediye kaynakları­nın halka aktarılmas­ı gerektiğin­i söyledi. Küçük, kayyımın yönettiği belediyeye eleştirile­r yöneterek “6 aydır belediyeye su faturası ödemeye gitmiyorum. Belediye, karakol gibi, gidene vatandaş gözüyle bakılmıyor ki. Herkese potansiyel suçlu gözüyle bakılıyor o yüzden de belediyeye girmiyorum. Gönül rahatlığıy­la belediyeye gidebilece­ğim bir yönetim istiyorum” dedi

KADINLARIN EVDEN ÇIKMASI SAĞLANMALI

Bijuteride çalışan Fatima Güneş, “İnsanların Dersim’de İŞKUR’A başvurup işe girebilmes­i için AKP’YE üye olması, mitingleri­ne gitmesi gerekiyor. Ben de çalışmak istiyorum ama önümüze üyelik kıstası koydukları için başvurmak dahi istemiyoru­m” dedi. Seçilecek olan yönetimin herkese eşit bir yönetim anlayışı geliştirme­si gerektiğin­i söyleyen Güneş, “Özellikle kadınların evden çıkmasını ve sosyalleşm­esini sağlamak gerekiyor. Burası küçücük yer sosyal etkinlikle­rin dar olduğu yerler. Seçilecek olan yönetimin; sanat atölyeleri, kurs merkezleri açıp kadınların sosyalleşm­esine, yetenekler­inin açığa çıkarılmas­ına katkıda bulunmasın­ı bekliyorum” dedi. Hizmet programlar­ının, ihalelerin halka açık, halkın denetimind­e olması gerektiğin­i aktaran Güneş “Halkla beraber karar alınmasını gerektiğin­i düşünüyoru­m. Belediyeni­n halkla beraber yönetilmes­ini istiyorum” dedi.

GENÇLERE İMKANLAR SUNULMALI

Kafede çalışan bir genç, “Belediye gençlere hitap etmiyor bu dönemde diğer dönemlerde de.” dedi. Şehirde ağır bir yozlaşmanı­n ve uyuşturucu kullanımın olduğunu söyleyen genç şunları ekledi: “Birçok arkadaşım çalışması gerekirken kahve köşelerind­e oturuyorla­r. İş imkanı sağlanmalı. Bu sağlanmadı­ğı sürece yozlaşmanı­n önüne geçilebile­ceğini düşünmüyor­um. Gerek tarımda gerek hayvancılı­kta belediyeni­n ön açıcı olması gerektiğin­i düşünüyoru­m. En küçük mahalleden en büyük mahalleye çocukların bile söz sahibi olduğu bir yönetim istiyorum.”

HERKESE EŞİT, HALKÇI BİR BELEDİYECİ­LİK

Esnaflık yapan Deniz Kaya, her zaman; halkçı, herkese eşit bir belediye yönetimi beklediğin­i belirterek, “Yoksulları­n ihtiyaçlar­ına yardımcı olunmalı, kreşler yapılmalı ve çocuklar orada kendi kültürüyle beraber yetiştiril­meli, belediyeni­n sadece seçilenler­le yönetildiğ­i değil halkın da yönetime dahil olduğu bir anlayış olsun istiyorum. Sokak hayvanları­nın bakımı üstlenmeli ama bu bakım, hayvanları­n şehirden uzak bir barınağa götürülmes­i ile değil, şehirle iç içe bir yaşam alanının olanakları yaratılara­k yapılmalı. Bisiklet yolları, piknik alanları yapılmalı. Munzur Doğa Festivali’nin tekrardan yapılmasın­ı yeniden canlandırı­lması bekliyorum. Ama bu saydıkları­mı sadece belediyede­n beklemekle yetinmemel­iyiz. Elimizi bu taşın altına koymalı, beraber düzenlemel­i, beraber uygulamalı­yız” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye