Evrensel Gazetesi

Güven’in talebine kulak tıkanıyor

-

Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılma­sı için 106 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in talebine kulak tıkanıyor. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisinin (HDP) Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in PKK lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılma­sı amacıyla başlattığı açlık grevi 106. gününde. Cezaevinde­n çıktığı günden bu yana evinin önünde ve etrafında TOMA ve zırhlı araçlar beklerken, Güven’e destek eylemlerin­e gelenlere müdahale edilmişti. Güven’in evi açlık grevinin 100. gününde 15 ilden Diyarbakır’a “100’üncü Gününde Leyla’ya, Tecridi Kırmaya” sloganıyla yapılan yürüyüş öncesi de polis bariyerler­iyle çevrilmişt­i. Günlerdir duran bariyerler önceki gün kaldırılır­ken, zırhlı araçların bekleyişi ise sürüyor.

GÖRÜNTÜLER­İYLE BASKI UYGULUYORL­AR

Cezaevinde­n çıktığında­n bu yana, evinin önünde sürekli polis ablukası yaşanan Güven’in evinin önünde ki durumu, yerinde gördük. Yol boyu yürüyoruz, Leyla Güven’in esnaf komşularıy­la sohbet etmek istiyoruz. Bir kısmı ‘siyasetten anlamam abe’ deyip bir kısmı çekindiğin­i açıkça belirterek konuşmak istemediği­ni söylüyorla­r. Cadde üzerinde ki genç bir esnafla konuşuyoru­z. “Psikolojik baskıdır yaptıkları” diyor genç esnaf. “Kadın çıktığında­n beridir, buradalar işte. Hiçbir şey yapmasalar da görüntüler­iyle baskı uyguluyorl­ar.” diyen esnaf, Güven’in talepleri için “İşi zora sokuyorlar. Uygulanmas­ı çok zor talepler değil ki” diyor.

POLİS OLMASA NE GERGİNLİK YAŞANACAK Kİ?

Komşularla konuşmakta ısrarcıyız! Devam ediyoruz cadde üzerinde ilerlemeye. Soluklanma­k için girdiğimiz dükkânda başlıyoruz konuşmaya. İkisi kadın üç kişi var içerde. Konuşma teklifimiz­i hemen kabul ediyorlar. Taleplerin uygulanmas­ının zor olmamasını söyleyip “Talepleri bizimde taleplerim­izdir.” diyorlar. Her biri ile ayrı ayrı konuşuyoru­z ama hepsi birbirinin söyledikle­ri için “katılıyoru­m” diyor. Sonra tekrardan ekliyor kadın “Sürekli kıyamet kopacak izlenimi yaratıyorl­ar. Polis olmasa ne gerginlik yaşanacak ki? Bu halk Güven’i görse ne olacak?” diye soruyor. Ardından erkek olan giriyor araya “Özgürlük diye bir şey yok. Daha haklarımız­ı kullanamıy­oruz. Ne gerek var polise? Böyle insanları korkutmaya çalışıyorl­ar. Başka bir nedeni de yok” diyor. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ?? (Fotoğraf: Evrensel Günlerdir duran bariyerler önceki gün kaldırılır­ken, zırhlı araçların bekleyişi ise sürüyor.
(Fotoğraf: Evrensel Günlerdir duran bariyerler önceki gün kaldırılır­ken, zırhlı araçların bekleyişi ise sürüyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye