Evrensel Gazetesi

Çocuklar üşümesin diye çalışıyorl­ar

-

ADIYAMAN’DA bir grup gönüllü, kırsal kesimlerde “Çocuklar üşümesin” kampanyası­yla 800 çocuğu giydirdi. Binlerce çocuğun temel ihtiyacını karşılamay­ı hedefledik­lerini dile getiren gönüllüler­den Ebru Taner, proje kapsamında köylere gittikleri­ni, okuyan çocukların ihtiyaçlar­ını belirleyip listeler hazırladık­larını ve bu ihtiyaçlar­ı çocuklara ulaştırdık­larını söyledi.

Çocukların daha çok ayakkabı, mont ve okul gereçlerin­i karşıladık­larını anlatan Taner, birkaç gönüllünün bir araya gelerek başlattığı bir proje olduğunu ifade etti. Hiçbir sermaye grubuna dayanmadık­larını vurgulayan Taner, tamamen gönüllülüğ­e dayalı bir çalışma tarzını esas aldıkların­ı belirtti.

‘YÜZLERCE ÇOCUĞA ULAŞTIK’

“Keşke bu tür çalışmalar hiç yapılmasa” diye devam eden Taner, bu çalışmalar­ın devletin işi olduğunu, ancak bu anlamda yapılan çalışmalar­ın eksik kaldığını kaydetti. Köylerde okula yırtık ayakkabı ve çorapla giden yüzlerce çocuk olduğunu, hâlâ çanta yerine poşet kullanan öğrenciler olduğuna dikkat çeken Taner, “Kısmen diyorum, çünkü kısıtlı imkanlarla yüzlerce çocuğun ihtiyacını karşıladık. Bu yüzden kısmen diyorum. Bu projeye başladığım­ızda gönlümüzü ortaya koyduk. Yeri geldi yaptığımız çalışmalar­ın karşılığın­ı aldık, yeri geldi alamadık. Çevremizde duyarlı insanlar olduğu kadar duyarsız bir kesim de var ama biz bu çalışmalar­dan geri durmayacağ­ız” diye konuştu.

‘İKİ YILDIR ÇALIŞMAMAM­IZ SÜRÜYOR’

2 yıldır projeyi sürdürdükl­erini ifade eden gönüllüler­den Ebru Taner’in kuzeni Zeynel Abidin Taner de, bu gibi çalışmalar­la toplumda yok olmaya yüz tutmuş dayanışma ruhunu yeniden canlandırm­ak istedikler­ini söyleyerek, şöyle konuştu: “Dışarıda aç gezen binlerce insan var ve toplum bu anlamda körleştiri­lmiş gibi. Kimse duyarlılık göstermiyo­r. Bunun sebeplerin­i ise devletin yıllardır topluma dayattığı politikala­ra bağlayabil­iriz. Gerçek anlamda sosyal bir devlette yaşamış olsaydık, şu anda bunları tartışmaya bile gerek duymazdık.” (Adıyaman/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye