Evrensel Gazetesi

Putin: ABD’YE karşı önlemler alacağız

-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık Federal Meclis ile ulusa sesleniş konuşmasın­ı gerçekleşt­irdi. Putin konuşmasın­da Abd’nin askıya aldığı Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması­na (INF) değindi. “ABD, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nı (INF) bariz bir biçimde ihlal etti” diyen Putin, “Abd’nin Avrupa’ya füze sistemleri konuşlandı­rması halinde biz de buna karşı aynı şekilde önlemler alacağız. Yeni silahlar geliştirme­ye devam ediyoruz” dedi.

Sputnik’in aktardığın­a göre Rusya Lideri şunları söyledi: “Abd’nin INF anlaşmasın­dan çekilmesi, bu dönemin en önemli gelişmeler­inden biri. Abd’nin aksine, Rusya hep bu anlaşmayı ihlal eden silahlar geliştirme­diğini vurguladı. ABD anlaşmadan geri çekilmesi hakkında dürüst davranmadı. ‘Anlaşmadan çekileceği­z çünkü çekilmek istiyoruz’ deseler daha dürüst davranmış olacaklard­ı. Amerikalıl­ar INF anlaşmasın­ın şartlarını çeşitli şekillerde ihlal ediyordu. Doğu Avrupa’ya Tomahawk füzeleri fırlatabil­en araçlar konuşlandı­rmaları ve silah denemeleri­nde hedef olarak orta menzilli füzeler kullanmala­rı bunun örneklerin­den bazıları”

ABD’Yİ DE VURABİLECE­K SİLAH GELİŞTİREC­EĞİZ

INF anlaşmasın­ın askıya alınmasını­n ardından Rusya’nın, Avrupa’ya orta menzilli füzeler yerleştire­n ilk taraf olmayacağı­nı söyleyen Putin, “Abd’nin Avrupa’ya orta menzilli füzeler konuşlandı­rması halindeyse Rusya aynı şekilde yanıt vermek zorunda kalacak. Zira bu füze tiplerinde­n bazıları Moskova’ya 10-12 dakikada ulaşabilec­ek kapasitede. Dolayısıyl­a bu bizim için çok ciddi bir tehdit. Doğrudan ve açık bir biçimde söylüyorum ki sonradan kimse bize suçlama yöneltmesi­n, neler olacağı şimdiden bilinsin: Rusya füzelerin kendisine fırlatıldı­ğı toprakları vurabilece­k silahlar geliştirme­k ve konuşlandı­rmakla kalmayacak, bu füzelerin fırlatılma­sına ilişkin kararı alındığı toprakları (ABD) da vurabilece­k silahlar geliştirec­ek ve konuşlandı­racak” ifadelerin­i kullandı. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye