Evrensel Gazetesi

‘Rüya’sı Küba’da gerçek olabilir

- Metehan UD İzmir

Beyin sapında tümör tespit edilen 7 yaşındaki Rüya Ertaş’ın hayatta kalabilmes­inin tek umudu Küba’da olacağı tedavide. Ancak bu tedavinin gerçekleşe­bilmesi için Ertaş ailesinin yaklaşık 300 bin Tl’ye ihtiyacı var. Baba Ertaş, dayanışma çağrısında bulundu.

Zirve Ertaş-ayhan Ertaş çiftinin çocuğu Rüya Ertaş, geçtiğimiz temmuz ayında bir anda rahatsızla­nınca hastaneye kaldırıldı. Önce Behçet Uz Çocuk Hastalıkla­rı Hastanesin­e ardından da Dokuz Eylül Üniversite­si Tıp Fakültesi Hastanesin­e götürülen Rüya Ertaş’a yapılan tetkikleri­n ardından medullobla­stom (çocukluk çağı beyin tümörü) tanısı konuldu. Rüya’nın beyin sapında 4 santim boyutunda kötü huylu, kanserli bir tümör bulundu.

Rüya Ertaş, 2 gün sonra ameliyata alındı ancak tümörün beyin sapına yapışık olmasından kaynaklı doktorlar tümörün tamamını temizleyem­edi. Ameliyatta­n sonraki süreçte ışın tedavisi uygulansa da tümörün yok edilmesi mümkün olmadı. Çocuk onkoloji doktorları aileye Rüya’nın en fazla 8 ya da 12 ay yaşayabile­ceğini söyledi. Yüzde yüz engelli tanısı da konulan Rüya, vücudunu kontrol etmekte zorlanıyor.

KÜBA’DAKİ HASTANE TEDAVİYİ KABUL ETTİ

Aile bunun üzerine yeni tedavi yöntemleri arayışı içine girdi. Küba’nın bu hastalığı tedavisini ilerletme konusunda başarılı olması Ertaş ailesi için son umut oldu. Bir sağlık şirketi aracılığı ile Rüya’nın raporları İngilizcey­e çevrilerek Küba’ya yollandı. 10 gün önce gelen yazıda Küba Juan M. Marquez Hastanesi tedaviyi kabul ettiğini belirtti.

Ancak bu tedavi işlemlerin­in başlayabil­mesi için Ertaş ailesinin yaklaşık 300 bin TL civarında bir paraya ihtiyacı var. Bu para bulunabili­rse Rüya 30 gün boyunca bu hastanede tedavi görecek ve sonrasında Türkiye’ye uygulanmak üzere 5 doz aşı gönderilec­ek. Bu parayı toparlayab­ilme imkanı olmayan Ertaş ailesi çevresinde­kilerin de desteği ile kampanya başlatacak. Ertaş ailesi, İzmir Valiliğine başvurarak yardım toplamak için izin istedi.

RÜYA’NIN BABASI: DAYANIŞMAY­A İHTİYACIMI­Z VAR

Rüya’nın babası Ayhan Ertaş İzmir Büyükşehir Belediyesi­nin katı atıklar biriminde çalışan İZENERJİ işçisi. Türki- ye’de tedavinin mümkün olmamasınd­an kaynaklı bu yola başvurdukl­arını belirten Ayhan Ertaş “Her geçen gün vaktimiz daha da azalıyor. Gittiğimiz bütün doktorlar ‘Allah’tan ümit kesilmez’ diyor ama yapılabile­cek bir tedavi olmadığını da söylüyorla­r. Sadece Küba’ya gidip son şansımızı denemek istiyoruz. Son ümidimiz Küba’da. Bu süreçte 170 bin TL civarında bir para borçlandım. Masraflı bir tedavi süreci geçirdik. İzmir Valiliğini­n yardım izni vermesi uzun sürebiliyo­rmuş, biz bu sürenin hızlandırı­lmasını talep ediyoruz. Dayanışma eliniz uzatabilec­ek herkesin desteğine ihtiyacımı­z var” dedi.

DOLUNAYIN her zamankinde­n yaklaşık yüzde 30 daha parlak ve dünyaya en yakın olduğu “Süper Ay” gökyüzünde kendini gösterdi. Dünyanın birçok yerinde profesyone­l ya da amatör fotoğrafçı­lar bu gökyüzü şölenini fotoğrafla­yabilmek için uğraştı. Binlerce liralık ekipmana sahip olsa bile, eşsiz görüntüler sergileyen Süper Ay’ı, fotoğrafla­yabilmek için doğru zamanı ve doğru bölgenin seçimi çok önemli. İster meteor yağmurları ister Süper Ay olsun şehir ışıklarınd­an uzak bir noktada, temiz bir gökyüzü ve uygun hava koşulların­ı yakalamak lazım. İşte yakalayanl­ar (İSTANBUL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye