Evrensel Gazetesi

Çocuğa istismarda emsal olabilecek kötü karar

-

Yüksekova’nın Büyükçifli­k (Xirvate) beldesinde 6 ve 12 yaşlarında­ki iki kardeşe cinsel istismarda bulunan Korucu Sedat E’nin yargılandı­ğı davanın 4’üncü duruşması Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Mahkeme, “Zincirleme şeklinde çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan yargılanan sanığın, tutuksuz yargılanma­sına karar verdi. Karara tepki gösteren Ailenin Avukatı Harika Karataş, kararın benzer davalar için kötü bir emsal olduğunu söyledi.

‘DELİLLER DİKKATE ALINMADI’

Sanığın sadece 7 ay tutuklu kaldığına dikkat çeken Av. Harika Karataş, sanığın aleyhine birçok delil olmasına rağmen mahkemenin tutuklama kararı almadığını belirterek “Adli tıp raporu bu durumun kesin olduğunu gösteriyor. Mahkeme hukuka aykırı bir şekilde sadece ikametgah adresi bulunduğu gerekçesiy­le ve sanığın beyanını göz önünde bulundurar­ak bu kararı verdi” dedi. Korucu olan sanığa ilişkin “adli kontrol şartları” bile uygulanmad­ığına vurgu yapan Karataş, duruşmaya dahi katılmayan sanığın ikametgah adresinde bulunmadığ­ını ve mahkemenin bunları görmezden geldiğini söyledi. Kararın istismar davaları için kötü bir emsal

olabileceğ­ine işarte eden Av. Karataş “Bundan sonra cinsel istismar sanıkları tutusuz yargılama, hatta cezasız kalma yönünde kararlara sahip olabilir” dedi.

KADINLARA ÇAĞRI

Çocukların annesi N. E., ise mahkemenin, aldığı kararla istismarın önünü açtığını

söyledi. Anne E, “İki çocuğuma cinsel istismarda bulanan kişi şu an dışarıda ve her an birine cinsel istismarda bulunabili­r. Kadınlar sahip çıksın çocuklarım­a. İstismarcı­ya gereken ceza verilsin artık” diye konuştu. (Hakkari/ma)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye