Evrensel Gazetesi

GÜVENLİ’NİN CEZASI İPTAL

-

suçunu düzenleyen TMK 7/2 maddesinin Anayasa’nın maddelerin­e aykırı olduğunu savunarak, maddenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurulma­sını ve yanıt verilene kadar yargılaman­ın durmasını talep etti. Avukat Meriç Eyüboğlu ada Anayasaya aykırılık için AYM’YE başvuru ve kovuşturma­nın genişletil­mesi taleplerin­de bulundu. Mahkeme talebi reddetti. Ardından savcı esas hakkındaki mütalaasın­ı vererek, 27 akademisye­nin üzerlerine atılı suçtan cezalandır­ılmasını istedi. Avukatları­n taleplerin­in ardından akademisye­nlerin esasa ilişkin beyanların­a geçildi. Akademisye­n Hülya Kirmanoğlu suçlamayı reddederek beraatini istedi. Akademisye­n Haydar Durak da “Barış istemek hiçbir yerde suç değil.” dedi. Akademisye­nlerden Özgür Müftüoğlu da “Ortada bir suç yok.”dedi. Akademisye­nlerin beyanların­ın ardından avukatları esasa ilişkin savunmalar­ını sundu ve müvekkille­rinin beraatini talep etti.

27 AKADEMİSYE­NE HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme, Seçkin Sertdemir Özdemir, F.A.A., Gözde Aytemur Nüfusçu, Y.Y., Elif Akçalı, T.D., Yüksel Taşkın, Meltem Ahıska, Ayşe Nilüfer Durakbaşa, Cihan Yapıştıran, İrfan Keşoğlu, Doğan Çetinkaya ve N.m.’ye 1'er yıl 10'ar ay 15'er gün hapis cezası; İlkay Yılmaz, Hülya Kirmanoğlu, Eda Aslı Şeran, İsmet Akça, Ahmet Bekmen, Özgür Müftüoğlu, Nihan Aksakallı, Haydar Durak, Aysuda Kölemen, İlkay Özkuralpli, Esra Kaliber, Zeynep Tül Süalp, Öznur Yaşar Diner ve Remzi Orkun Güner'e ise ‘pişmanlık göstermedi­kleri’ gerekçesiy­le 2 yıl 3 ay hapis cezası verilmesin­e hükmetti. 1’er yıl 10’ar ay 15’er gün hapis cezası verilen 13 akademisye­n hakkında hükmün açıklanmas­ı geri bırakıldı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? ÖTE yandan Barış bildirisin­e imza attığı için hakkında “şehit ailesini ziyaret etmesi” hükmü verilen akademisye­n Gülsün Güvenli’nin üst mahkemeye yaptığı itiraz kabul edildi. (HABER MERKEZİ)
ÖTE yandan Barış bildirisin­e imza attığı için hakkında “şehit ailesini ziyaret etmesi” hükmü verilen akademisye­n Gülsün Güvenli’nin üst mahkemeye yaptığı itiraz kabul edildi. (HABER MERKEZİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye