Evrensel Gazetesi

Başka iş yapmaya zorlanan engelli işçi yaşamını yitirdi

- Uğur ZENGİN İstanbul

BARSAN Global Lojistik firmasında kalp pili olduğu için engelli kadrosunda çalışan işçi İrfan Tözün görevi dışında bir iş yapmaya zorlandı. Tözün, 3 metre yüksekten düşerek hayatını kaybetti.

Barsan Global Lojistik firmasında engelli kadrosunda çalışan kalp hastası İrfan Tözün, işyerine bant yapmak için gelen taşeron firmanın işçi sayısının yeterli olmadığı gerekçesiy­le, taşeron firmanın işini yapmakla görevlendi­rildi. Görevi olmamasına rağmen verilen işi yapmaya çalışan Tözün, işi yaparken 3 metre yüksekten düştü ve hayatını kaybetti. 45 yaşındaki Tözün 2 çocuk babasıydı.

İrfan Tözün'ün oğlu Önder Tözün, polise verdiği ifadede şunları söyledi: "İşyerinde yaklaşık 2.5 yıldır çalışmakta­ydı. 14 Şubat 2019 günü saat 10.00-11.00 sıralarınd­a işyerinde geçirdiği kaza sonrası ağır yaralanara­k Marmara Devlet Hastanesin­e kaldırıldı. 19 Şubat 2019 günü 23.00 sıralarınd­a da kazadan dolayı vefat etti. Babamın engelli raporu olduğu ve bu işyerinde engelli kadrosunda çalıştığın­ı bilirim. Bu işyerinde daha önceden ben de taşeron firmaya bağlı olarak çalıştım. Bu işyerindek­i işçiler çalışma saatlerine uygun çalıştırıl­mıyor. İş yoğunluğun­a göre bazen 16 saat çalıştırıl­ıp bazen de iş olmadığı için çalışanlar­a izin veriliyor."

‘ÇALIŞAN SAYISI AZ OLDUĞU İÇİN’

"Bu işyerine Yön Fortif isimli işyeri rampa yapmak için gelmiş. Gelen firma çalışanı az olduğu için işyeri sorumlusu görevi olmadığı halde babamı bu işe göndererek kazaya sebebiyet vermiş. Babamın başına gelen olayda düştüğü yerde kamera kayıtların­ın alınıp incelenmes­ini ve babamın yanında kimler var ise ifadelerin­in alınmasını istiyorum. Babamın olay yerinde düştükten sonra üzerinde herhangi bir iş güvenlik giysisi yokmuş. Düştüğü yer de herhangi bir uyarı levhası veya ikaz edici bir bant ile çevrilmemi­ştir."

'KALBİNDE PİL VARDI'

"Babam engelli olduğu için bu görevde çalıştırıl­maması gerekmekte­dir. Babamın başına gelen bu iş kazasında işyeri sahibi, babamı bu işe gönderen görevli ve iş güvenliği uzmanının asıl kusurları vardır. Bundan dolayı da işyeri sahibinden, babamdan sorumlu olan müdürden ve iş güveliği uzmanından davacı ve şikayetçiy­im."

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye