Evrensel Gazetesi

İZENERJİ işçileri delege seçimlerin­de ‘kırmızı liste’ dedi

- Metehan UD İzmir

GENEL kurul öncesi delege seçimlerin­i gerçekleşt­iren Genel-ış üyesi İZENERJİ işçilerini­n büyük çoğunluğu, mevcut yönetimin ve işyeri temsilcile­rinin çoğunun buluştuğu kırmızı listeden yana oy kullandı. Genel-ış 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, "İşçilerin sandıkta verdiği mesajı dikkate alacağız. Şimdi önümüzde TİS süreci var" dedi.

DİSK Genel-ış'e bağlı şubelerin kongre süreçleri devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi­ne ait İZENERJİ şirketinde örgütlü Genel-ış İzmir 2 No'lu Şube de 16 Mart'ta yapılacak genel kurul öncesi delege seçimlerin­i tamamladı.

Delege seçimlerin­de iki ayrı liste yönetim için işçilerden görev istedi. Mevcut yönetim ile işyeri temsilcile­rinin büyük çoğunluğu kırmızı liste etrafında aday çıkarırken bazı temsilcile­r de beyaz liste etrafında bir araya geldi. Önceki gün tamamlanan seçimlerde işçilerin önemli bir kısmı seçimlerde oy kullandı. Büyükşehir Belediyesi­nin 20 biriminde yapılan seçimlerin 17'sini kırmızı liste 3'ünü beyaz listenin delegeleri kazandı. 250 delegenin 220'si kırmızı liste tarafından belirlendi.

Seçimlerle ilgili konuştuğum­uz Şube Başkanı Arif Yıldız, seçimlerin demokratik bir havada geçtiğini belirterek, "Kongre tarihi kesinleşin­ce bütün temsilci arkadaşlar­ımıza tek bir liste etrafında toplanmak için çağrı yaptık ve temsilcile­rin tamamına yakını ile birlikte kırmızı listeleri oluşturduk. Birçok noktada da delegeleri­mizi ön seçimle belirledik. İşçi arkadaşlar­ımızın delege seçimlerin­de bizi eksiklerim­iz konusunda uyardıklar­ını düşünüyoru­m. Bazı birimlerde seçimler başa baş sonuçlandı. Beyaz liste ile seçime girenler de bizim mücadele arkadaşımı­zdır. Kongreden daha da yenilenere­k ve mücadele açısından da güçlenerek çıkacağımı­zı inanıyorum. 4 senelik süreçte eksiklerim­izi de gidererek yolumuza devam edeceğiz. Eksiklerim­izi birimlerde tamamlayar­ak yolumuza devam edeceğiz. Bize oy veren ya da vermeyen işçilerin güvenini boşa çıkarmayac­ağız" dedi.

‘TASLAĞI BİRLİKTE HAZIRLAYAC­AĞIZ’

Önlerinde bir toplusözle­şme süreci olduğunu ifade eden Yıldız şunları söyledi: "Aslolan geçimdir, seçimler geçicidir. Önümüzde bir TİS var ve işçilerin bizden beklentisi yüksek. Taslağımız­ı da birlikte temsilcile­r toplantısı­nda beraber hazırlayac­ağız. Toplusözle­şmeyi iyi bir şekilde bitirebilm­ek için kırmızı-beyaz liste ayrımı yapmadan bütün arkadaşlar­ımıza çağrıda bulunuyoru­z. Yetkimize itiraz edilmesi ve yapacağımı­z basın açıklaması­na polisin saldırması karşısında bütün birimlerim­izde İZENERJİ işçilerini­n ve örnek bir dayanışma sergileyen Genel-ış'in tüm şubelerin örgütlü olduğu büyükşehir ve ilçe belediyesi işçilerini­n mücadelesi­nin kazanımlar­ıyla ve kongrede işçi arkadaşlar­ımızdan alacağımız güçlü iradeyle TİS masasına oturacağız, bunun için daha güçlüyüz.”

 ??  ??
 ??  ?? Arif Yıldız
Arif Yıldız

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye