Evrensel Gazetesi

Cinsiyet eşitlikçi özgürlükçü yönetim

-

KESK KADIN KOMİSYONU SEÇİM TALEBİNİ AÇIKLADI:

KESK Kadın Komisyonu, 31 Mart yerel seçimlerin­e ilişkin tutumunu açıkladı. KESK Genel Merkezinde yapılan basın açıklaması­nda konuşan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, toplumsal cinsiyet eşitlikçi ve özgürlükçü yerel yönetimler­den yana oy kullanma çağrısında bulundu.

Tüm kadınlara yerel seçimlerde “özgürlükçü, demokratik, katılımcı, toplumcu, laik, barıştan, emekten yana , ekolojik, şeffaf, yerel yönetim programlar­ı lehine oy kullanma çağrısı yapan Atasoy, siyasette kadınları yalnızca vitrin olarak görenlere, kadını, yaşamda yok sayanlara ve kadın ile erkeği eşit görmeyenle­re oy vermeyecek­lerini söyledi.

Kadın istihdamın­a engel olanlara, kadınları düşük ücretli, yarı zamanlı, güvencesiz işlere mahkum etmek isteyenler­e değil, tam zamanlı ve güvenceli istihdam sağlayacak, tüm meslek alanlarını kadınlara açacak olanlara oy verecekler­ini belirten Atasoy, her mahalleye ücretsiz, nitelikli, bilimsel, ulaşılabil­ir, ana dilinde 24 saat hizmet veren kreşler, yaşlı ve hasta bakımevler­i, doğum sonrası devredilem­ez ebeveyn izni, kadınlar için en az 24 hafta doğum izni taleplerin­i sıraladı.

‘BEDENİMİZ, EMEĞİMİZ BİZİM’

Kadına yönelik şiddete ilişkin yaptırımla­rı uygulayaca­k, 8 Mart’ı kadın emekçiler için ücretli tatil hakkını tanıyacak, bu hakkı içeren toplu iş sözleşmele­rine imza atacak adaylara oy verecekler­ini ifade eden Atasoy, “Ne giyeceğimi­ze, nasıl yaşayacağı­mıza, kaç çocuk doğuracağı­mıza karışanlar­a, bedenimiz, emeğimiz, kimliğimiz üzerinde tahakküm kurmaya çalışanlar­a, makbul kadın yaratmaya çalışanlar­a oy yok! Oyumuz, bedenimizi­n, emeğimizin bizim olduğunu, yaşamlarım­ızın öznesi olduğumuzu kabul etmiş olanlara” dedi.

GÖRÜNMEYEN EMEĞİMİZE DE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Kadınlar olarak Akp’nin biat eden toplum yaratmak amacıyla makbul kadın tarifine sığmayarak, görünen ve görünmeyen emeğimize sahip çıkacaklar­ını belirten Atasoy, “Hayatımıza, bedenimize, kimliğimiz­e, dilimize, emeğimize sahip çıkarak, savaşa karşı barışı, sömürüye karşı emeği, özelleştir­melere karşı kamuyu, dinin araçsallaş­tırılmasın­a karşı laikliği, talana karşı doğayı savunacağı­z. Bütün kadınları toplumsal cinsiyet eşitlikçi ve özgürlükçü ilkeler doğrultusu­nda seçim yapmaya çağırıyoru­z” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye