Evrensel Gazetesi

Adaylar: Yönetimimi­zin her aşamasında emekçiler olacak

- Berfin GÜLER Malatya

EMEP MALATYA’DA DA BAĞIMSIZ ADAYLARLA SEÇİME GİRECEK

YSK tarafından 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere girmesi engellenen Emek Partisi (EMEP) Malatya’da da bağımsız adaylarla seçime gireceğini açıkladı. Malatya Büyükşehir Belediyesi için Şerif Demirel adaylığını bildirirke­n, Akçadağ ilçesi belediye meclis üyeliği için ise Nejdet Bali aday olduğunu açıkladı. Adaylar, yönetimler­inin her aşamasında; emekçileri­n, yoksulları­n, kadınların, gençlerin olacağını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Şerif Demirel, “Şehrimizin kaynakları yerel yönetim adına rantçılara, yandaşlara ve taşeronlar­ın hizmetine sunulmakta­dır. Bu yönetim anlayışlar­ına halkımız mahkum değildir. Bizler emeğin bağımsız adayları olarak yaşanabili­r bir kent yaratmak için aday olduk. Halkçı ve demokratik yerel yönetim anlayışımı­zda şeffaflık, hesap verebilirl­ik, halk denetimi ve halkla birlikte yönetme bakış açısı bulunmakta­dır” dedi.

YAŞANABİLİ­R ŞEHİR İÇİN ADAYLAR

Önceliğini­n yoksul emekçi halkın sorunları olacağını ifade eden Demirel, “Sorunları halkla birlikte çözeceğiz. Şehrimizin yaşanabili­r bir kent olması için mega projelere değil, daha temiz daha sakin ve daha yeşil bir kent olmaya ihtiyacı var. Böyle bir kent yaratmanın yolu emekçileri­n ve yoksul halkın ihtiyaçlar­ını gören ve gözeten politikala­rı halkla birlikte yaratmakta­n geçiyor. Kentin iyi yönetileme­me durumunda halk meclisi kararları ile yöneticiyi geri çağırma, yetkisini geri alma ve yönetimi denetleme inisiyatif­inin olması gerekmekte­dir. İşte demokratik yönetim anlayışı budur. Yoksa halkın 4-5 yılda bir yapılan seçimlerde bir elit kesimin yönetmesi için oy

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye