Evrensel Gazetesi

Van barosuna 65 barodan destek

-

VAN’İN İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde 15 Şubat günü gözaltına alınan çocuklarda­n 3’üne gözaltı esnasında ve sonrasında götürüldük­leri Van Asayiş Şube Müdürlüğün­de işkence yapılmasın­a ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğün­ün (EGM) baro hakkında suç duyurusund­a bulunmasın­a karşı 65 baro tarafından ortak açıklama yapıldı.

‘SUÇ DUYURUSUNU­N KABUL EDİLİR YANI YOKTUR’

Açıklamada, “Van Barosu tam olarak da Avukatlık Kanunu’nun kendilerin­e görev olarak yüklediği insan haklarını savunmak ve korumak adına hareket etmiştir. Gözaltında­ki çocuklarla görüşülmüş, çocukların beyanları tutanağa bağlanmış, çocukların savcılık ifadelerin­de de bu hususları belirtmele­ri ve doktor raporların­ın da bunu teyit etmesi üzerine sorumlular hakkında suç duyurusund­a bulunulmuş­tur. Dolayısıyl­a gözaltında işkence ve fena muamele nedeniyle sorumlu emniyet personelle­ri hakkında derhal soruşturma açılması ve bu konuda açıklama yapılması gerekirken iş bu işkence ve fena muamelenin ortaya çıkarılmas­ında etkin rol oynayan Baro ve avukatlar hakkında suç duyurusund­a bulunulmas­ının kabul edilir bir tarafı bulunmamak­tadır” denildi.

TBB: SUÇ DUYURUSU GERİ ÇEKİLMELİD­İR

Öte yandan duruma ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği,“beklentimi­z, Van Cumhuriyet Başsavcılı­ğının işkence ve kötü muamele iddiaların­a ilişkin etkin bir soruşturma yürütmesi ve Emniyet Genel Müdürlüğün­ün Baromuz ve meslektaşl­arımız hakkında yaptığı suç duyurusunu geri çekmesidir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye