Evrensel Gazetesi

Özgürlükçü Demokrasi davasında tahliye yok

-

KAPATILARA­K mallarına el konulan Özgürlükçü Demokrasi gazetesini­n 5’i tutuklu 14 çalışanını­n yargılandı­ğı davanın üçüncü duruşması İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Tutuklu yargılanan gazetenin Yazı İşleri Müdürü İshak Yasul, İmtiyaz Sahibi İhsan Yaşar ve Editörler Mehmet Ali Çelebi, Rayhan Hacıoğlu ile Hicran Urun ve avukatları duruşmada hazır bulundu. Gazetecile­r elleri kelepçeli bir şekilde duruşma salonuna getirildi. Tutuksuz Gazetecile­r Ramazan Sola ve Pınar Tarlak’ın hazır bulunduğu duruşmayı aileler ve gazetecile­r izledi.

İshak Yasul hakkında İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesin­ce iki ayrı iddianamen­in birleşimin­den açılan davanın dosyasının mahkemeye gönderildi­ği belirtildi. Söz alan İshak Yasul, 11 aydır tutuklu olduğunu hatırlatar­ak, tahliye talebinde bulundu. Mehmet Ali Çelebi de söz alarak, Türkiye’de basın, düşünce ve ifade özgürlüğün­ün büyük bir sorun haline geldiğini dile getirerek, “Soyut varsayımla­r üzerinden hareket etmemek gerekiyor. Basın özgürlüğü gözetilmel­idir. Hiçbir şekilde sansüre, otosansüre yönelmemel­i. Adaletin ölçüsü vicdan olmalıdır” diyerek tahliye talebinde bulundu.

Gazetecili­ğin suç olmadığını dile getireren Reyhan Hacıoğlu “Hakikat gazetecili­ği yaptık. Toplumdan saklanan gerçekleri yazdığımız için tutuklu yargılanıy­or” diyerek, tahliye talebinde bulundu.

Gazetecile­rin beyanların­ın ardından mahkeme heyeti verdiği kararında gazetecile­rin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 10 Nisan gününe erteledi. Mahkeme heyeti, mütalaa için dosyanın savcıya tevdiine karar verdi.

10 Nisan günü Özgür Gündem ana davasının da duruşması aynı mahkeme tarafından görülecek. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye