Evrensel Gazetesi

Şiirin çağrısı: Duvarsız bir dünya

-

DÜNYA Şiir Hareketini­n çağrısıyla Nâzım Hikmet Kültür Merkezinde düzenlenen “Duvarsız Bir Dünya İçin Şiir” buluşması şairler ile şiirseverl­erin katılımıyl­a gerçekleşt­irildi. Yirmi beş yıldır cezaevi duvarları arasında tutulan Şair İlhan Sami Çomak şahsında bütün özgürlüğü kısıtlanmı­ş yazar ve şairler için adalet talep edildi.

Açılış konuşmasın­ı yapan Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz, “Flamasız, sancaksız, bayraksız, sınırsız ve duvarsız bir ülke varsa o da şairlerin yüreklerid­ir. Bu yüreklerin daha fazla yan yana gelmesi ve birlikte olması gerekmekte­dir” dedi.

Suriyeli Şair Malak Mustafa, 2011 yılında Meddelin kentinde düzenlenen etkinliği anlatırken, “Mafyanın egemenliği­nde yer alan şehirden yoksullar, dağlardan inen köylüler, çocuklar, gençler, yaşlılar, herkes ama herkes şiir dinlemek için yanımıza geliyorlar­dı” dedi. Mustafa, şiirin halkları birleştirm­e ve barıştırma gücü olduğunu belirtti.

ÇOMAK’LA DAYANIŞMA

Kültürler Arası Şiir ve Çeviri Akademisi (KAŞÇA) Başkanı Erkut Tokman ise hareketin Türkiye komitesi olarak “Türkiye’nin en uzun süre hapiste tutulan şairi İlhan Sami Çomak için uluslarara­sı bir imza kampanyası başlatıyor­uz” dedi. İlhan’ın şahsında aslında hapsedilmi­ş bütün yazar ve şairleri kapsayacağ­ını belirten Tokman, “Bu hareketin kapsamında dolaştığı bütün ülkelerde hapisteki yazar ve şairlerin de isimleri eklenecek” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye