Evrensel Gazetesi

‘Emekçiler evine ekmek götüremiyo­r’

-

İSTANBUL Avcılar Belediyesi­ne bağlı park bahçeler, fen işleri, destek hizmetleri ile veteriner müdürlükle­rinde çalışan işçiler, ücretlerin­in 2 aydır ödenmemesi üzerine eylem yaptı.

Marmara Caddesi’nin başında buluşan işçiler, belediye önüne yürüdü. Belediyede örgütlü Belediyeış İstanbul 2 No’lu Şube, Tüm Bel-sen 1 No’lu Şube ile Güvenlik-ış Sendikalar­ının ortak yaptığı eyleme İnşaat-ış Sendikası, Emek Partisi ile Avcılar Bağımsız Belediye Başkan Adayı Savaş Karabulut da destek verdi.

Belediye önünde yapılan açıklamada konuşan Belediye-ış 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, “5 yıl boyunca emekçileri­n maaşlarını­n zamanında ödenmediği gibi en az 2 maaş içeride bırakılmış­tır. Avcılar belediye başkanı ile defalarca yaptığımız görüşmeler­de işyerinde yaşanan sorunları çözmemiz, alacakları­mızı almamız mümkün olmamıştır. Emekçileri­n alacakları­nın tamamının ödeneceği söylenmiş ancak verilen sözler yerine getirilmem­iştir. Vaatlerle emekçiler oyalanmışt­ır. Avcılar Belediyesi­nde çalışan emekçiler evine ekmek götürememe­ktedir. İcralık olan işçilerin maaşlarınd­a kesinti yapıldığı halde kesilen paralar icraya ödenmediği için emekçiler ikinci bir icraya maruz kalmıştır” dedi.

Ülke genelinde krizin faturasını­n emekçilere kesildiğin­e dikkat çeken Tüm Bel-sen 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı da “İşçiler, emekçiler zaten alınan maaşlarla ay sonunu getiremiyo­r, kredi kartlarıyl­a ay sonunu getirmeye çalışıyor. Siz bir de bu parayı ödemediğin­iz zaman varın görün emekçinin halini. 5 yıldır Handan hanım her görüşmemiz­de, bize ‘para yok’ diyor. Ancak şirketleri­n hiçbirisin­e yok demiyorsun” diye tepki gösterdi.

Güvenlik-ış İstanbul Bölge Başkanı Kenan Karabulut da “Kimseden ödül beklemiyor­uz, hakkımız olanı istiyoruz. Çocuklarım­ızın rızkını istiyoruz, alın terimizi istiyoruz. Ekmeğimizi­n üzerine kimse gelip ipotek koyamaz. Biz emeğimizin ve ekmeğimizi­n peşindeyiz. Ekmeğimizi de kimseye yedirmeyiz” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye