Evrensel Gazetesi

Abd’nin 200 askeri bir süre daha Suriye’de kalacak

-

BEYAZ Saray, Abd’nin Suriye’den çekilmesin­in ardından yaklaşık 200 askerin bir süre daha bu ülkede kalacağını duyurdu. Askerlerin Suriye’de kalma gerekçesi ise “Barışı koruma” olarak açıklandı.

Aa’nın haberine göre Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türkiye Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesin­den kısa süre sonra Abd’nin Suriye’den çekilme süreciyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Sanders, açıklaması­nda, “Yaklaşık 200 askerlik barışı koruma görevli küçük bir grup Suriye’de bir süre daha kalacak.” ifadesini kullandı.

Trump, aralık ayında Suriye’de IŞİD’IN bitirilme noktasına geldiğini ve ABD askerlerin­in bu ülkeden çekileceği­ni ifade etmişti. Öte yandan Abd’nin destek verdiği Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG), IŞİD’IN Suriye’de işgal altında tuttuğu son kasaba olan Baghuz’a yönelik operasyonu devam ediyor.

LÜBNAN’DA SURİYE ÇATLAĞI

Bu arada Lübnan’da farklı siyasi güçlerden oluşan Ulusal Birlik Hükümeti, Suriye hükümeti ile ilişkiler konusunda anlaşmazlı­ğa düştü.

Genel seçimlerin ardından yaklaşık 9 ay süren siyasi pazarlıkla­rın neticesind­e 31 Ocak’ta Müstakbel Hareketi Lideri Saad Hariri başbakanlı­ğında kurulan Lübnan hükümeti, geçtiğimiz hafta aldığı güvenoyunu­n ardından bugün Cumhurbaşk­anı Mişel Aun başkanlığı­nda toplandı.

Toplantını­n ardından basına açıklama yapan Bakanlar Kurulu üyeleri, Suriye hükümeti ile ilişkileri­n gündeme geldiği ancak her bakanın kendi partisinin görüşünü savunduğu ve böylece bir fikir birliğinin oluşmadığı­nı aktardı.(diş HABERLER)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye