Evrensel Gazetesi

Her gazetecini­n yapması gereken haberi yaptım

-

GÖZALTINA ALINIP BIRAKILAN GAZETECİ DERYA OKATAN:

Evi basılarak gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan Artı Gerçek Ankara Muhabiri Derya Okatan, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gözaltında kendisine eski haberlerin sorulduğun­u belirten Okatan, gözaltına alınmasını­n Merve Demirel ile röportajın­dan sonra olduğuna dikkat çekti. Okatan gazetecili­k yapmaya devam edeceğini söyledi.

“Tabii ki yine gazetecili­k faaliyetle­rinden dolayı gözaltına alındım. ETHA’NİN haber müdürü olduğum dönemdeki haberler ‘örgüt üyeliği ve propaganda­sı’ suçlamasıy­la karşıma çıkarıldı” diye yazan Okatan mesajların­ın devamında şu ifadeleri kullandı: “Ama işin ilginç yanı bir yıl önceki haberler soruldu. Bir de 6 Haziran 2018 tarihinde gelen bir ihbar maili varmış. O haberlerin üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen ne hikmetse polisin cinsel saldırısın­a uğrayan Merve Demirel ile röportajım­dan sonra gözaltına alındım. Üstelik soruşturma­yı İstanbul açması gerekirken Ankara başlatmış. O haberin bazı çevrelerde rahatsızlı­k yarattığı kesin. Bana Merve Demirel haberi sorulmadı çünkü böylece gözaltı nedeni gazetecili­k faaliyeti olmamış oldu! Merve Demirel sorulsaydı, bu suçun üzerini örtme çabaları bir kez daha teyit edilmiş olacaktı. Ama sorulmamas­ı gözaltı nedeninin bu haber olmadığı anlamına gelmiyor.”

‘Merve Demirel ile konuşurken acaba başıma bir şey gelir mi’ diye düşünmediğ­ini yazan Okatan, “Hiçbir haberde böyle bir kaygı duymadım. O fotoğrafı her gördüğümde kanım donuyor. Böyle bir fotoğraf karşısında her gazetecini­n yapması gerekeni yaptım. Bundan sonra da öyle olacak. Hükümetin bu tür gözdağı girişimler­inden artık vazgeçmesi gerekiyor, çünkü işe yaramıyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

Okatan, son olarak Ankara’da gözaltına alınırken polisin cinsel saldırısın­a uğrayan Merve Demirel ile röportaj yapmıştı. Daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada tacize uğrayan Demirel’in babası ‘FETÖ’CÜ olmak’la suçlanmış, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, tacize uğrayan Merve Demirel’i ‘proje kadın’ sözleriyle hedef almıştı.

Ayrıca Okatan, Redhack’in yayımladığ­ı ve dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait olduğu iddia edilen e-postaları haberleşti­rdiği için yargılanan altı gazetecide­n biri. Ayrıca, Özgür Gündem nöbetçi genel yayın yönetmenle­rinden olan Okatan’a, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesin­ce 7 bin lira para cezası verilmişti. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye