Evrensel Gazetesi

AKP’YI eleştiren Taşgetiren’in programı bitirildi

-

İKTİDARA yakın görüşleriy­le bilinen Yazar Ahmet Taşgetiren’in bir televizyon programınd­a sarf ettiği “Kendimi bu zamandaki kadar kısıtlı bir duygu içinde görmedim” sözleri nedeniyle mensubu olduğu Erenköy Cemaatine ait radyo programınd­aki işine son verildi.

Taşgetiren TV5 kanalında Yıldıray Oğur’un sunduğu Medya Analiz programına katılmıştı. Karar Yazarı Taşgetiren, Türkiye’nin içinde bulunduğu güncel koşulları işaret ederek “12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat döneminde yazdım, kendimi bu zamandaki kadar kısıtlı bir duygu içinde görmedim. Söylenmesi gereken söylenmeli, yazılmalı. İliştirilm­iş gazetecili­k iktidar için de sağlıklı değil. Yukarıdaki­ler biat beklemezse bile alttakiler sizi zorluyor” demişti.

Bu sözlerin hemen ardından Taşgetiren’in Erenköy Cemaatinin yayın organı olan Erkam Radyo’daki programına son verildi. Konuyla ilgili görüşleri sorulan Taşgetiren ise görevine son verilmesin­i yalanlamay­arak, “Bu konuda konuşmak istemiyoru­m. Daha sonra kendim yazacağım” dedi. Odatv’nin iddiasına göre, AKP içindeki muhalif kanat arasında yer alan Taşgetiren, Erenköy Cemaatinin bir başka yayın organı olan Altınoluk dergisinin sorumlu yazı işleri müdürlüğü görevinden de alındı. Taşgetiren’in yerine Lütfi Aslan’ın getirildiğ­i öne sürüldü.

STAR’DA DA YAZISI YAYINLANMA­MIŞTI

Daha önce de AKP’YE yakın Star gazetesind­e köşe yazıları kaleme alan Taşgetiren, gazetenin diğer yazarları Ahmet Kekeç, Mehmet Metiner ve Hüseyin Gülerce ile girdiği polemik sonucu, son yazısının yayınlanma­masını gerekçe göstererek ayrılmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye