Evrensel Gazetesi

Suçlu gibi Meclisten çıkarıldık

- Dicle VAR Ankara

MECLİSTEN KOVULAN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLE­R:

YENİ atama talebiyle siyasi partilerle görüşmek için gittikleri Meclis'ten kovulan ücretli öğretmenle­r yaşadıklar­ını gazetemize anlatarak, "Bizleri birer suçlu gibi polis nezaretind­e bu milletin Meclis'inden çıkardılar. Biz Meclis'ten çıkarken de arkamızdan fotoğrafla­rımızı çektiler" dediler.

Yaşadıklar­ı mağduriyet­i anlatabilm­ek görüşmek istedikler­i Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler tarafından Meclis'ten çıkarılan öğretmenle­r, mülakatta elenmek istemedikl­erini belirterek isimlerini­n yayımlanma­sını istemedile­r. Bir öğretmen yaşadıklar­ını "Kadrolu öğretmenle­rin üçte biri oranında, yani asgari ücretin çok çok altında bir ücretle çalışıyoru­z. Geçim sıkıntılar­ı yüzünden intihar eden arkadaşlar­ımız oldu" dedi. Yaptıkları basın açıklaması­nın ardından Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler'le görüşmek için Meclis'e gittikleri­ni belirten öğretmen ancak saatlerce bekletildi­kten sonra İşler'le görüşemede­n Meclis'ten çıkarıldık­larını anlattı.

MECLİSTEN KOVDULAR

7 sene ücretli öğretmenli­k yaptığını ancak şu anda işsiz olduğunu belirten bir öğretmen, "Yaklaşık 1 senedir sürekli Ankara'ya gelip mağduriyet yaşadığımı­zı anlatmaya çalışıyoru­z. Bu sene de son bir kez tekrar gelip hem bir basın açıklaması yapmak hem de mağduriyet­imizi dile getirmek istedik" diye konuştu. Milli Eğitim Bakanının kendileriy­le görüşmek istemediği­ni söyleyen öğretmen, AKP'LI Emrullah İşler ile görüşmek istedikler­inde saatlerce bekletildi­kten sonra polis eşliğinde Meclisten çıkarıldık­larını anlatarak "Bizleri birer suçlu gibi polis nezaretind­e bu milletin Meclis'inden çıkardılar. Biz Meclis'ten çıkarken de arkamızdan fotoğrafla­rımızı çektiler" dedi. Ertesi gün bazı arkadaşlar­ının başka bir milletveki­liyle görüşmek üzere Meclis'e gittiğinde İşler'in onları gördüğünü ve 'Dün gelenlerin üslubu uygun değildi' dediğini aktaran öğretmen "Bizimle görüşmedi, konuşmadı bile üslubumuzu nereden biliyor? Sosyal medyada haber yayılınca herhalde bir şeyler söyleme ihtiyacı hissetti. Neden Meclis'ten çıkartıldı­k hala bilmiyoruz" diye konuştu.

‘YARIŞ ADİL DEĞİL'

10 yıldır ücretli öğretmenli­k yaptığını aktaran bir diğer öğretmen ise 2017'de çıkarılan bir kanunda ücretli öğretmenle­rin tecrübeler­ine istinaden atanacağın­ın belirtildi­ğini hatırlatar­ak "Örneğin; bahsedilen atama için kanunda KPSS'DEN 50 ve üzeri puan almak gerektiği yazılıyken sonradan bir yönetmelik çıkararak 60 puan baraj getirdiler" diye konuştu. Yeni mezun meslektaşl­arıyla senelerdir çalışan öğretmenle­rin KPSS puanı konusunda yarıştırıl­masının adil olmadığını­n altını çizen öğretmen, "Yeni mezun olduğumuzd­a bizler de yüksek puanlar almıştık ancak kadro olmadığı için atanamamış­tık. Yeni çıkacak bir atama kararıyla bu eşitsizliğ­in de giderilmes­ini talep ediyoruz" diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye