Evrensel Gazetesi

Buldan: AKP ve Meclis açlık grevlerine sessiz kalmamalı

-

AÇLIK grevlerine ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bedenlerin her gün eridiği, insanların göz göre ölüme gittiği bir süreçte AKP buna sessiz kalmamalı ve tecrit mutlaka kaldırılma­lıdır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle açlık grevinin 110’uncu gününü geride bırakan Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı ve Hakkari Milletveki­li Leyla Güven ile cezaevleri­nde devam eden açlık grevlerine ilişkin partinin Genel Merkez binası önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya, Eş Genel Başkan Sezai Temelli ile HDP’LI milletveki­lleri de katıldı.

Güven’in eyleminin kritik aşamayı aştığını hatırlatan Buldan, tüm çağrılara rağmen adım atmayan bir iktidarın olduğunu aktardı. Buldan, “Tüm ses çıkarma ve dikkat çekme eylemlerim­ize rağmen bastırmakt­an başka bir yol izlemeyen bir iktidar var karşımızda. Milletveki­li arkadaşlar­ımızın kendi kentlerind­en Diyarbakır’a, ayrıca İstanbul’da yapmak istediğimi­z yürüyüşler İçişleri Bakanı talimatıyl­a engellenme­ye çalışıldı. Ancak bütün bunlara rağmen milletveki­li arkadaşlar­ımız kendi kentlerind­en Diyarbakır’a gelebildil­er bu barikatlar­ı aşabildile­r” şeklinde konuştu.

‘SİYASİ PARTİLER BİR SÖZ SÖYLEMELİD­İR’

Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabii ki burada özellikle tecridin sadece bir HDP sorunu ya da tecridin sadece Kürt halkının sorunu olmadığını ifade etmek isterim. Meclis’te ve Meclis dışındaki tüm siyasi partilerin içinde bulunduğu tecrit meselesine duyarlı olmalı ve bir söz söylemelid­ir.” (Ankara/ma)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye