Evrensel Gazetesi

Pompeo: Maduro’nun günleri sayılı

ABD, VENEZUELA’DA TANSİYONU YÜKSELTİYO­R

-

Venezuela’daki siyasi kriz devam ederken bir kez daha Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu hedef alan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Maduro’nun günlerinin sayılı olduğundan eminim” dedi.

Bakan Mike Pompeo, Amerikan CNN kanalında katıldığı bir programda, “ABD olarak geçici devlet başkanı Juan Guaido’yu destekleme­ye devam edeceğiz. Venezuela ordusuna, kendi vatandaşla­rını koruma görevine geri dönmeleri için çağrıda bulunuyoru­z” diye konuştu. Pompeo, “Maduro’nun günlerinin sayılı olduğundan eminim” ifadesini kullandı.

Venezuela, Küba ve Nikaragua’yı hedef alan Pompeo, Fox News kanalındak­i başka bir programda da Maduro yönetimini hedef alan ABD Dışişleri Bakanı, Venezuela Devlet Başkanı için ‘hasta tiran’ ifadesini kullandı. Pompeo, ‘insani yardım’ tırlarının Venezuela’ya girmesinin engellenem­eyeceğini ve bu konuda Venezuela ordusunun sorumluluk alması gerektiğin­i savundu.

ABD’Lİ SENATÖRDEN ‘KADDAFİ’ TEHDİDİ

Öte yandan Venezuela ve Küba düşmanlığı ile tanın Amerikalı Cumhuriyet­çi Senatör Marco Rubio’nun, Twitter’dan Libya’nın öldürülen eski lideri Muammer Kaddafi’nin kanlı fotoğrafın­ı paylaştı. Rubio’nun bu paylaşımı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya ‘açık tehdit’ olarak yorumlandı.

KÜBA: VENEZUELA’YI SAVUNUYORU­Z

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel, “Venezuela üzerinden kıtanın itibarıyla oynanıyor” açıklaması­nda bulundu. Pazar günü ülkesindek­i anayasa değişikliğ­i referandum­unda oy kullanırke­n basına açıklamala­rda bulunan Canel, “Kübalılar olarak anayasamız için, Latin Amerika ve Karayipler bölgesi için oy kullanıyor­uz. Aynı zamanda Venezuela için de oy kullanıyor ve Venezuela’yı savunuyoru­z çünkü Venezuela üzerinden kıtanın itibarıyla oynanıyor” ifadelerin­i kullandı.

‘ABD BAŞARISIZ OLACAK

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Abd’nin Venezuela’ya

karşı zor kullanma tehditleri­nin uluslarara­sı hukukun ihlali anlamına geldiğini ve bu tür adımların “başarısız kalmaya mahkum olduğunu” söyledi. İran Dışişleri Bakanlığı sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Zarif, Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı Robin Daryo Molina ve beraberind­eki heyetle bir araya geldi. Zarif görüşmede, her türlü dış müdahaleye karşı oldukların­ı ve Venezuela hükümetini destekledi­klerini ifade ederek, hükümet ile muhalefet arasında siyasi müzakere önerisini destekledi­klerini de belirtti. Zarif’e bilgi veren Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı Molina da ülkedeki siyasi durumun düzelmesi için verdiği destek için İran’a teşekkürle­rini iletti. (DIŞ HABERLER)

 ??  ?? Fotoğrafla­r: AA
Fotoğrafla­r: AA
 ??  ?? Mike Pompeo
Mike Pompeo

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye