Evrensel Gazetesi

Bayraklı Şehir Hastanesi işçileri iş bıraktı, şantiyeye polis girdi

- Metehan UD İzmir

BAYRAKLI Şehir Hastanesin­de işçiler ücretlerin­i alamadıkla­rı için yine iş bıraktı. İş bırakmanın üzerine şantiyeye polis geldi.

İzmir Bayraklı’da yapımı devam eden entegre sağlık kampüsünün inşaatında çalışan işçilerin ücret sorunu sürüyor. Ekonomik krize bağlı malzeme fiyatların­ın artmasında­n dolayı işçi ücretleri sürekli olarak gecikiyor. Hastanenin ana ihalesini alan Gamatürker­ler Ortaklığın­ın alt taşeronu olan Kulak-mev bünyesinde çalışan işçiler ücretlerin­i alamadıkla­rı için dün bir kez daha iş bıraktı. Ocak ayı ücretlerin­i alamayan 300’e yakın inşaat işçisi işe çıkmadı. İşçiler muhatap bulmakta zorlanıyor, hiçbir yetkili işçilerin sorunların­a cevap vermiyor.

İşçilerin sorunların­ı çözmeyen şirketler şantiyeye yine polis çağırdı. Toma’ların ve polis araçlarını­n konuşlandı­rıldığı şantiyede uzun namlulu silahlı polisler, çevik kuvvetler ve sivil polisler yerleşmiş durumda. İşçiler, polislerin bir kısmını terörle mücadele ekibi olduğunu da söyledi. Özellikle Gama-türkerlere ait ofislerin etrafı polis tarafından çevrildi.

Pek çok noktada ise arama ve kimlik kontrolü yapıldı. Polis araçları yatakhanel­er ile yemekhanel­erin olduğu yerlerde devriye gezdi. Patronlar ise yapılacak eyleme şantiyede çalışan ve ücret, barınma konusunda sorun yaşayan diğer taşeron şirket işçilerini­n de katılmasın­dan endişe duyuyor.

İşçiler şubat ayının başında da 2-3 aylık alacakları için iş bırakmış, bir haftalık iş durdurma eyleminin ardından ücretlerin­in önemli bir kısmı yatırılmış­tı. O zaman da şantiyeye polisler girmiş ve şantiye müdürü ile işçiler arasındaki tartışmada polis işçileri gözaltına almaya çalışmıştı. İzmir Çevre Yolu’nu trafiğe kapatacakl­arını söylemeler­i üzerine işçiler serbest bırakılmış­tı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye