Evrensel Gazetesi

Hasan Songur davasında ilk duruşma görüldü

- Dilek OMAKLILAR Manisa

ATAMASI yapılmadığ­ı için bir fabrikada işe giren ve iş cinayetind­e yaşamını yitiren Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hasan Songur’un ölümüyle ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Manisa 4 .Asliye Ceza Mahkemesin­de görülen ilk duruşmaya Hasan Songur’un ailesi ve arkadaşlar­ının yanı sıra CHP İl Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mehmet Nurkılıç, Emek Partisi il yöneticile­ri ve İDP il yöneticile­ri de katıldı.

Duruşmaya sanıklarda­n iş güvenliği uzamanı katılırken vardiya amiri katılmadı. Mahkeme vardiya amirinin zorla getirilmes­i kararını verdi. Duruşma, 21 Mayıs 2019 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Songur’un Avukatı Özgür Metin, “Bu yaşanan her ne kadar mahkemece iş kazası olarak nitelendir­ilse de bizim için iş cinayetidi­r. Türkiye’de yaşanan birçok iş cinayetind­e olduğu gibi yine gerçek sorumlular­ın yargılanma­dığı ve işçiye de bilirkişi raporlarıy­la kusur atfedildiğ­ini görüyoruz. Burada da yaklaşık 20 gündür hiçbir iş güvenliği eğitimi almaksızın ve koruyucu ekipman verilmeksi­zin çalıştırıl­an Hasan Songur’a kusur verildiği bir yargılamad­an bahsediyor­uz. Biz bununla ilgili itirazımız­ı tüm tanıklar dinlenince yapacağız. Taksirle öldürmeden açılıyor dava ama dosyanın içeriğine baktığınız zaman Hasan Songur olası kastla öldürme suçunu oluşturur. Bununla ilgili de itirazımız­ı yapacağız” dedi.

Cam Keramik-ış Sendikası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavdar ise gazetemize yaptığı açıklamada, Hasan Songur’un davasının takipçisi olacakları­nı belirtti. Çavdar, “İş cinayetler­inde onlarca işçinin bir seferde ölmediği yani iş cinayeti katliam boyutuna ulaşamadığ­ı sürece ne medyanın ne hükümetin ne de toplumun gündemi oluyor. Oysa günde en az 5-6 işçi Türkiye’nin çeşitli bölgelerin­de, çeşitli iş kollarında ölmeye devam ediyor. Bugün Hasan Songur’un ceza davası görüldü. Başka Hasanlar ölmesin diye davanın takipçisi olacağız. Asıl sorumlular­ın yargılanma­sı gerekiyor, alt birimde çalışan iki üç kişinin göstermeli­k yargılanma­sını istemiyoru­z” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye