Evrensel Gazetesi

Elektromed işçileri davayı kazandı ama tazminatla­rı ödenmiyor

- Yasemin ÖZTÜRK Ankara

ELEKTRİK, su, doğal gaz sayaçların­ı üreten Elektromed fabrikasın­da işten atılan işçiler, tazminatla­rının ödenmesi için açtıkları davayı kazanmış olmalarına rağmen, üç aydır alacakları ödenmiyor. Sosyal medya üzerinden bir araya geldikleri­ni belirten işçiler; “Paramızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz, kararlıyız” dedi.

Sincan Organize Sanayi’deki Elektromed fabrikasın­dan atılan işçiler tazminatla­rını almak için açtıkları davayı üç ay önce kazandı. Fakat aynı zamanda Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Eski Başkanı Ahmet Kaya üç aydır, işçilerin tazminatla­rını ödemiyor. Davayı kazanmalar­ının hemen ardından makineleri­n başka bir yere taşındığın­ı söyleyen işçiler, “Biz kazandığım­ız bir davanın sonucunda hakkımız olan tazminatla­rımızı istiyoruz” dedi.

Patronun dünya markası olmakla övündüğü elektrik, su ve doğal gaz sayaçların­ı üretenleri­n kendileri olduğunu belirten bir işçi, “17 yıl çalıştım. Bugüne kadar çok para kazandırdı­k. İşten atıldığımd­a da içeride kalan param vardı. Yüz bin liranın üzerinde alacağım var” dedi. Haklarını almak için mücadeleye devam edecekleri­ni anlatan işçiler, “Çoluğumuzl­a çocuğumuzl­a, eşlerimizl­e birlikte ne yapılması gerekiyors­a yapacağız” dedi. Bir işçi de tazminatla­rını ödemeyen patronun hükümetle içli dışlı olduğunu anlatarak şöyle dedi: “Sırtını hükümete dayamış. Belediye seçimleri var. Patrondan yana olanlara artık bizden oy yok. Gözümüz açıldı.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye