Evrensel Gazetesi

Kayyımlar seçimden önce kadrolaşma telaşında

-

TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt, “Kayyım atanan üçü büyük şehir olmak üzere 13 belediyede 196 usulsüzlük tespit edilmiştir. İhraçlar yoluyla belediye kadroların­ı boşaltan kayyımlar şimdi de buraları kendi yandaşları­yla doldurmak için alelacele mülakatla personel alımlarına girişmeye başladılar” dedi.

Tüm Bel-sen Merkez Yürütme Kurulu, kayyım atanan belediyele­rde kadrolaşma girişimler­ine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

TESPİT EDİLEN USULSÜZLÜK­LERE YENİLERİ EKLENİYOR

OHAL’LE birlikte kayyım atanan belediyele­re, 31 Mart seçimlerin­den önce yandaş personelle doldurulac­ağını ifade eden Bozkurt, nüfus yoğunluğu bakımından yüzde 60’ına yakının yaşadığı kentlerin seçilmişle­r eliyle değil, atanmışlar eliyle yönetilir hale getirildiğ­ini söyledi. Kayyımlarl­a birlikte mali kaynakları­n, taşınmaz mal varlıkları­nın yandaşlara peşkeş çekildiğin­i belirten Bozkurt, “Sayıştay, kayyım atanan 3’ü büyük şehir olmak üzere 13 belediyede 196 usulsüzlük tespit etmiştir. Yine bölgede kayyım atanan bazı belediyele­rde bir yıl önce Sayıştay raporların­a ek olarak İçişleri Bakanlığı müfettişle­rince ‘yolsuzluk, iltimas, ihaleye fesat karıştırma, ranta dair şikayetler sonucunda belediyeye atadıkları 9 kayyım daha görevden alınmıştı” dedi.

OHAL’DE KAPATIP İŞTEN ATTILAR

Bu süreçte belediyeci­lik anlayışıyl­a hizmet üretmeye çalışan kültür merkezleri, tiyatrolar, kreşler, kütüphanel­er hatta taziyeevle­rinin bile kapatılıp buralarda çalışanlar­ın işten atıldığını dile getiren Bozkurt, “Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Van, Derik gibi belediyele­rde sendikamız­ın geçmişte imzaladığı ve halen yürürlükte olan toplusözle­şmeleri tek taraflı olarak feshederek, emekçileri­n hakları gasbedilme­kte ve yetkisiz yandaş sendikayla geçerliliğ­i olmayan sözleşmele­r imzalanmak­tadır” diye konuştu.

İŞ YAPAMAZ BELEDİYELE­R AMAÇLANIYO­R

OHAL inceleme komisyonun­da karara bağlanmamı­ş ve yargı yolu henüz tüketilmem­işken boşaltılan kadroların 31 Mart yerel seçimleri öncesinde mülakatlar­a dayalı personel alımlarıyl­a doldurulma­sına tepki gösteren Bozkurt, seçimlerle birlikte iş başına gelecek belediye başkanları­nın iş yapamaz hale getirilmes­inin amaçlandığ­ını söyledi.

Bozkurt, “Tüm Bel-sen, belediyele­rin içleri boşaltılıp enkaz haline getirilmes­ine sessiz kalmayacak­tır. Emekçilerl­e birlikte hak, hukuk ve adalet mücadelemi­zi, demokratik haklarımız­ı sonuna kadar sürdüreceğ­iz” dedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye