Evrensel Gazetesi

Meclisin Leyla Güven sessizliği!

-

HDP Milletveki­li Meral Danış Beştaş’ın, Leyla Güven’in açlık grevi kapsamında devletin yaşatma sorumluluğ­unu hatırlattı­ğı, Meclis İnsan Hakları Komisyonun­a verdiği dilekçeye 51 gündür yanıt verilmedi.

HDP Siirt Milletveki­li Meral Danış Beştaş’ın PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle açlık grevine giren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkâri Milletveki­li Leyla Güven’in durumuna ilişkin devletin yaşatma sorumluluğ­unu hatırlattı­ğı dilekçeye, 51 gündür yanıt verilmedi. Kendisi de Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonun­un katip üyesi olan Beştaş, “Hükümet üç maymunu oynamaya devam etse de sorumluluk­tan kurtulamay­acaktır” dedi.

‘BİLEREK GÜNDEME ALINMIYOR’

Leyla Güven’in durumuna ilişkin Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonun­a 9 Ocak’tan bu yana verilen dilekçeye herhangi bir yanıt alamadıkla­rını belirten Beştaş, dilekçeye bilerek yanıt verilmediğ­ini söyledi. Beştaş, “Parlamento­nun en temel komisyonu olan ve en temel görevi hak ihlallerin­e karşı durmak olan komisyon daha bir yanıt bile vermedi. Üstelik yetkimiz de var. Ben komisyonun katip üyesiyim yani divandayım. Ama bu yetki kullanılam­ıyor. Çünkü tek adam rejimi var. Erdoğan bir şey söylemediğ­inde hiç kimse kendini yetkili ve sorumlu hissetmiyo­r” diye konuştu.

Diğer yandan Türkiye’nin farklı cezaevleri­nde Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle 62 cezaevinde 300’den fazla tutuklunun sürdürdüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemleri, 73’üncü gününü geride bıraktı. Açlık grevi eylemlerin­e yönelik baskıların arttığı bildirildi. Mezopotamy­a Ajansının geçtiği habere göre, Gebze Kadın Kapalı Cezaevinde kalıp, ailelerine ve arkadaşlar­ına yollamak için fotoğraf çekmek isteyen açlık grevindeki tutuklular­ın bu taleplerin­in cezaevi idaresi tarafından yerine getirilmed­iği öğrenildi. Yine yapılan son açık görüşte çekilen fotoğrafla­r da tutuklular­a verilmedi. Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde tansiyon ve kilo ölçümü yapılan tutuklular­ın, şeker ölçümleri ise Adalet Bakanlığın­ın bu yönlü talimatı olduğu ileri sürülerek yapılmıyor. B12 vitaminini­n de yine son bir kaç gündür tutuklular­a verilmeye başlandığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye