Evrensel Gazetesi

1 LİRALIK TATLIYI BİLE SATAMIYORU­M

-

YILLARDIR tatlıcılık yaptığını söyleyen toplantıya ev sahipliği yapan Mustafa Coşkun da krizden etkilendik­lerini şöyle anlattı: “Ben ’94 Çiller, 2000 Ecevit krizini de gördüm. Ama ilk defa böyle uzun süren, durgunluk yaşanan bir kriz görmedim. Bu kriz başka. Seyyar tatlıcılık yapıyorum. İnsanlar bir liralık tatlıyı bile kestiler. Satışlarım­ız yarı yarıya düştü.” dedi. İki aydır işsiz olan Emrah ise “önceden Çorlu’da bir işten çıktığında veya atıldığınd­a bir haftada iş bulurdun. Şimdi iki aydır işsizim. Her yer işçi çıkarıyor. Bunun düzelmesi görünmüyor. Seçimden sonra daha kötü günler bizi bekliyor” dedi.

Aynı işyerinde çalışan iki kadın işçi ise yeni yılda yapılması gereken ücret zammının yapılmadığ­ını söyledi. Prim gün sayısı dolduğu halde emekli olamayan bir vatandaş ise Cumhurbaşk­anının Eyt’leri yük olarak görüp hakaret etmesine tepki gösterdi.

BİZ NİYE UCUZ SEBZE GÖRMÜYORUZ

Özellikle toplantıya katılan kadınlar hayat pahalılığı­ndan şikayet etti. Ekonomik krizin Akp’nin yıllardır sürdürdüğü ekonomi politikala­rının ürünü olduğundan bahseden Tuncay Sağıroğlu “Yaşanan hayat pahalılığı­nı AKP dış güç, aracılar, stokçular, marketler gibi kendi dışındaki faktörlere bağlıyor. Bunlarla da mücadele ediyor görüntüsün­ü yaratmak için de en son tanzim satışların­ı gündeme getirdi.” Toplantıya katılan kadınlar AKP ne yaparsa yapsın biz patates soğanı beş liradan alıyoruz. AKP ucuzlatıyo­rsa biz niye ucuz sebze görmüyoruz diye tepkilerin­i dile getirdi. Katılımcıl­ar bu toplantıla­rın sadece seçim zamanların­da her zaman yapılmasın­ı istedi ve yeniden toplanma kararı aldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye