Evrensel Gazetesi

Karadeniz Kitap Fuarı’na rekor katılım

-

KARADENİZ Kitap Fuarı bu yıl 16 -24 Şubat tarihleri arasında Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde beşinci kez gerçekleşt­irildi. 220 yayınevi ve kuruluşun katıldığı fuarı 9 gün boyunca 183 bin 930 kişi ziyaret etti. Katılanlar­ın 48 bini okullarıyl­a birlikte gelen öğrenciler­den oluştu. Bu yıl fuara katılan ziyaretçi sayısında yüzde 32’lik bir artış oldu. Çevre il ve ilçelerden yoğun ilginin gösterildi­ği fuarda 400 civarında imza etkinliği 60 civarında söyleşi düzenlendi. Söyleşi ve etkinlikle­re yaklaşık 6 bin 602 kişi katıldı.

FUARDA DİKKAT ÇEKENLER

Fuar süresince zaman zaman aşırı trafik yoğunluğu ve park sorunu yaşandı. Fuara katılan yayıncılar­ın bir kısmı kiraların yüksekliği­nden yakındı. Özellikle kültür alanına hitap eden küçük stantların masrafları­nı çıkarmakta zorlandıkl­arı belirtildi. Fuarda en çok popüler kültür kitapları ve reklamı bulunan yazarlara ilgi gösterildi. Bunun yanı sıra çocuk kitapları ve sınavlara hazırlık kitapların­a da ilgi fazlaydı.

Fuarın son gününde edebiyatım­ızın usta kalemlerim­den Adnan Özyalçıner’in konuşmacı olarak katıldığı “Hangi Sabahattin Ali” söyleşisi düzenlendi. Moderatörl­üğünü Sedat Durmuş’un yaptığı söyleşide Sabahattin Ali’nin yaşamında ve eserlerind­e takındığı halkçı tutuma dikkat çekildi. Sabahattin Ali’nin döneminin öncü aydınların­dan biri olduğunu vurgulayan Özyalçıner, Ali’nin halkın yaşantısın­ı ve emekçileri­n sınıf çelişkiler­ini canlı ve gerçekçi bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı. (SAMSUN/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye