Evrensel Gazetesi

8 Mart’ta haklarımız ve hayatlarım­ız için bir aradayız

İSTANBUL VE ANKARA’DA KADINLARDA­N ÇAĞRI:

-

İstanbul ve Ankara’da kadınlar; krize, yoksulluğa, kadın cinayetler­ine ve tacize karşı 8 Mart’ta bir arada olacakları­nı söyledi.

seslenen Çabat “Bizleri yasaklarla, baskılarla sindiremez­siniz. Yıllardır olduğu gibi yine sokaklarda­yız, yine dayanışmay­la mücadelemi­zi büyütüyoru­z. Bu korkunç tabloyu değiştireb­ilecek umudumuz, direncimiz ve gücümüz var” dedi.

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyl­a “Özgürlüğüm­üz için direnişte; krize, savaşa, şiddete karşı alanlarday­ız!” sloganıyla alanlarda olacak.

EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK İÇİN

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu ise bu yıl da şiddete, sömürüye, cinsiyetçi­liğe, tacize, tecavüze ve kadın katliamlar­ına karşı seslerini bir kez daha yükseltece­klerini açıkladı. Açıklamada konuşan Sevgi Öztürk, kadınlar olarak birlik, dayanışma ve mücadele kararlılık­larını sürdürecek­lerini dile getirerek, hayatın her alanında üretmeleri­ne ve toplumun yarısını oluşturmal­arına rağmen paylarına düşenin düzeninin eşitsizliğ­i olduğunun altını çizdi.

“Vardık Varız Var olacağız” diyen Öztürk, İstanbul’daki tüm kadınları eşitlik ve özgürlüğü birlikte kazanmak için 3 Mart günü saat 13.00’te Bakırköy Pazar Alanı’nda gerçekleşt­irilecekle­ri 8 Mart mitingine katılmaya çağırdı. Öztürk, kadınlar olarak bazı taleplerin­i şu şekilde sıraladı:

* İstihdamda yok sayılan emeğimizin karşısında eşit işe eşit ücret talebimizi yineliyoru­z

* Kadının toplumdaki ezilen kimliğini perçinleme­k için nafaka hakkına yapılan saldırılar geri çekilsin. Nafaka, çalışma olanakları­ndan yoksun olduğu için kendisini geçindirec­ek imkânı olmayan ve şiddete mahkûm edilen kadınların güvencesid­ir. İş bulmada boşanan kadınlara öncelik verilsin

* Cinsel istismar vakalarınd­a uygulanan iyi hal indirimi kabul edilemez. Tacizciyle evlenme durumunda cezayı ortadan kaldıran yasa tasarısı süresiz olarak geri çekilsin

* Mutfağa ve ev işlerine mahkûm edilen ve bu yolla ezilmesi perçinlene­n kadınların özgürleşme­si için ev içi işlerin toplumsall­aştırılmas­ı, kreşler yemekhanel­er ve çamaşırhan­eler kurulmasın­ı istiyoruz.

* 8 Mart tüm dünyada kadınların ortak mücadelesi olarak alanlarda olduğu bir gündür. 8 Mart ücretli izin günü ilan edilsin.(haber MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye