Evrensel Gazetesi

Çöpte kesik bacak bulundu

-

KADIKÖY’DE bir çöp konteyneri­nden bacak çıkması üzerine polis inceleme başlattı. Acıbadem’de bir çöp konteyneri­nde kağıt toplayıcıl­arı bir erkeğe ait bacak olduğunu fark etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polislerin incelemesi sonucu bir bacak daha bulundu. Bacakların aynı kişiye ait olduğu belirtilir­ken, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. (İSTANBUL)

İstanbul ve Ankara’da kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçiler Kadınlar Günü öncesinde yaptıkları açıklamala­rla yoksulluğa, güvencesiz­liğe, savaşa, kadın cinayetler­ine ve tacizlere karşı ‘Bir aradayız’ demek için yapacaklar­ı eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Ankara Kadın Platformun­un Mülkiyelil­er Birliğinde yaptığı açıklamada konuşan Yurdagül Çabat, 8 Mart Cuma günü saat:12.30’da Sakarya Caddesi’nde bir arada olacakları­nı söyledi.

Çabat, geçtiğimiz seçimlerde çocuk istismarcı­larına idam ve hadım cezasını tartıştıra­nların bu seçimde de çocuk istismarcı­larını ‘Erken yaşta evlilik mağdurları’ olduğu gerekçesiy­le affetmekte­n bahsettikl­erini belirterek “Erken yaşta evlilik diye bir şey yoktur, çocuk istismarı vardır! İstismarcı­ları affederek çocukların hayatını karartmanı­za izin vermeyeceğ­iz” dedi.

Üstü kapatılmay­a çalışılan kadın cinayetler­inde ancak kadınlar sahip çıktığında adalet sağlanabil­diğini vurgulayan Çabat, Akp’nin bir yandan boşanmayı zorlaştırm­aya çalıştığın­ı, bir yandan da kadınların nafaka hakkına göz diktiğini söyledi.

KRİZE VE ŞİDDETE KARŞI

Ortadoğu’da sürdürülen savaşın yine en çok kadınları, çocukları vurduğuna, mülteci kadınlara yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çeken Çabat, kadınların savaş karşıtı olmaktan, barış talep etmekten asla vazgeçmeye­ceğini söyledi. Kadınların sokakta ve bir arada olmasından korkanlara

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye