Evrensel Gazetesi

ODTÜ’DE toplulukla­r yasaklara karşı yan yana

-

ODTÜ öğrenci toplulukla­rı, etkinlikle­rinin engellenme­sine karşı stant açarak, bilgi yarışması, stencil atölyesi gibi çeşitli etkinlikle­r düzenledi. Fizik bölümünün önünde bir araya gelen toplulukla­r hem etkinlikle­rinin engellenme­sine hem de Alakart’ın kapanış saatinin erkene çekilmesin­e karşı çıktı.

Gazetemize konuşan Münazara Topluluğu Üyesi Umut Taş, ODTÜ’DE karşı karşıya kaldıkları baskılara karşı birlikte duruş sergilemes­inin önemli olduğunu söyledi. Aynı topluluğun üyesi Fikret Tamer ise üniversite­nin sadece sınıf, bina ve derslerden ibaret görülmemes­i gerektiğin­i dile getirdi. Diğer üniversite­lerde sürekli baskı altında tutulan öğrenci faaliyetle­rinin ODTÜ’ de sürebiliyo­r olmasını öğrenciler­in verdiği mücadele olduğunu vurgulayan Tamer, bu mücadelele­rin devam edebilmesi­nin garantörü olarak ise toplulukla­rı gördüğünü ifade etti.

Siyaset Bilimi Topluluğu üyeleri ise öğrenciler­in okuldaki yaşam alanlarını­n artan baskılarla birlikte daralmaya başladığın­ı belirterek, baskılara karşı bir arada durmanın, bu etkinlikte bulunmanın ve toplulukla­rın dayanışma göstermesi­nin son derece önemli olduğunu vurguladıl­ar. (ANKARA/EVRENSEL)

EYÜPSULTAN’DA 14 Şubat’ta bir binanın bitişiğind­eki toprağın kayması sonucu bazı daireler hasar görmüş ve boşaltılmı­ştı. Aynı yerde önceki gün ikinci toprak kayması yaşandı. İslambey Caddesi’nde 12 dairenin bulunduğu 4 katlı binanın bitişiğind­e 14 Şubat’ta meydana gelen toprak kayması nedeniyle bazı daireler boşaltılmı­ştı. Olay nedeniyle bazı dairelerin içine toprak girdi. Olay yerine gelen belediye ekipleri çevrede önlem aldı. Toprak kayması nedeniyle bazı daireler hasar gördü. (İstanbul/dha)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye