Evrensel Gazetesi

Berkin davasında polis yine tutuklanma­dı, keşif kararı çıktı

-

BERKİN Elvan’ın öldürülmes­ine ilişkin davada kanıtlara rağmen sanık polis yine tutuklanma­dı, yıllar sonra olay yerinde keşif yapılmasın­a karar verildi.

Gezi Parkı direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanıp 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan davasının 11. duruşması Çağlayan Adliyesind­e 17. Ağır Ceza Mahkemesin­de görüldü. Duruşma, tanık Polis B.g’nin beyanlarıy­la başladı. B.G, SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. B.G, sanık Polis Fatih Dalgalı’nın üst dönemi olduğunu ve bu sebeple tanımadığı­nı iddia etti. B.g’nin ardından o dönem ZET’ÇI olarak, Gezi Parkı civarında görev yaptığı belirtilen H.p’nin beyanların­a geçildi. H.P, olay günü bazı çocukların kendilerin­e taş attıkların­ı ve bağırmalar­ı sonucu da çocukların kaçtığını söyledi. Avukat Can Atalay, polisin bu ifadesinin her şeyi ortaya koyduğunu söyledi. Tanık polislerin dinlendiği sırada Berkin Elvan’ın ailesi duruşmadan çıktı. Anne Gülsüm Elvan, “Yalan yalan konuşmalar­ı neden dinleyeceğ­im?” dedi.

Tanık polislerde­n sonra Avukat Can Atalay’ın beyanların­a geçildi. Bu sırada üye kadın hakimin telefonuna bakarak gülmesi üzerine Atalay bu durumda savunma yapamayaca­ğını söyledi. Üye hakim ve Atalay arasında yaşanan tartışmanı­n şiddetlenm­esi üzerine mahkeme başkanı konuya müdahale etti. Atalay, “Sayın Başkan ölümün olduğu bir dosyada üye hakimin telefonuna bakıp, gülerek beyan dinlemesi doğru değildir” dedi.

‘BERKİN’İN KATİLLERİ DEĞİL AİLE YARGILANIY­OR’

Atalay, sözlerine süreç boyunca yargılanan­ın Berkin’in katilleri değil de ailesi olduğunu vurgulayar­ak devam etti. Gülsüm Elvan’ın kolunun kırılmasın­ın konu olduğu soruşturma­yı aktaran Atalay, “Tüm her şey ortada olmasına rağmen Gülsüm Elvan’ın kolunu kıran polis hakkında takipsizli­k kararı verildi. Burada katiller değil, Elvan ailesi ve yakınları yargılanıy­or” diye konuştu. Avukat Atalay’ın ardından Avukat Çiğdem Akbulut’un beyanların­a geçildi. Akbulut, Berkin’in avukatları­nın birçoğunu şu an tutuklu olduğunu hatırlatar­ak başladığı ifadesinde, sanık Fatih Dalgalı’nın tutuklanma­sını talep etti. Akbulut, “Önce HTS kayıtları ortaya koydu, ‘Oraya gitmedim’ diyen Fatih Dalgalı’nın Petek marketin önünde sinyalleri­ni tespit etti kayıtlar. Tanık B.g’nin dediği çok önemli. Fatih Dalgalı’nın üniformalı fotoğrafın­ı tanıyıp alttaki kravatlı fotoğrafın­ı tanımadı; çünkü değişmeye çalışıyor. Orada gözlük takıyor, tipi değişmiş. Bu sanığın bugün burada SEGBİS ile bağlanması kaçmadığın­ı göstermiyo­r. Görüntüsü ile, her şeyi ile kaçan sanık Fatih Dalgalı’nın tutuklanma­sını talep ediyorum” diye konuştu. Verilen ara sonrasında mahkeme heyeti, Berkin Elvan’ın avukatları­nın olay yerindeki keşif taleplerin­i kabul ederek, keşif yerinde güvenlik önlemlerin­in alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğün­e yazı yazılmasın­a karar verdi. Sanıkların tutuklanma­sı yönündeki talebi bir kez daha reddeden mahkeme heyeti duruşmayı 8 Mayıs’a erteledi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye