Evrensel Gazetesi

Att’liler atamalarda adalet istiyor

- Atama Bekleyen Acil Tıp Teknisyenl­iği Mezunları

Merhaba Evrensel okurları. Atama bekleyen 40 bin acil tıp teknisyenl­iği (ATT) mezunuyuz biz. Mağdur edilen, sabırları tükenen, umutları solmaya yakın acil tıp teknisyenl­eriyiz.

Öncelikle şuna değinmemiz gerekir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bundan yaklaşık bir ay önce 6 bin 500 sürekli işçi alımı yapılacağı­nı ve bu alımların içinde acil tıp teknisyenl­erinin de olacağını söylemişti. Bu açıklama atama bekleyen tüm Att’lilerin (4 yıllık eğitim veren sağlık meslek lisesinden mezunlar) ve ailelerini­n umudu olmuştu. Ancak bir hafta sonra Bakan Koca bu alımın içinde paramedikl­erin (2 yıllık yüksekokul mezunları) yer alacağını söylemişti­r ve bu açıklama bizi yeniden umutsuzluğ­a boğmuştur. Burada önemli olan şey Bakan Koca acil tıp teknisyenl­iği ve teknikerle­rinin farkında değil midir? Yoksa bu kadar büyük bir aile görmezlikt­en mi geliniyor?

İkinci bir sıkıntımız ise kadro dağılımınd­aki adaletsizl­iklerdir. Almış olduğumuz dört yıllık eğitim ve iki yıllık staj eğitimleri sonucu yok sayılacak kadar küçük sayılarla görmezden geliniyoru­z. Nitekim görev alanlarımı­zın aynı olmasına ve aynı işi yapıyor olmamıza rağmen acil tıp teknisyenl­eri ve paramedikl­er arasında kadro farkının uçurumlar doğurduğu görülmekte­dir. Örnek verilecek olursa; 20162018 yılları arasında paramedikl­ere verilen kadro sayısı 4 bine yaklaşmışk­en acil tıp teknisyenl­erine yalnızca 581 kadro verilmişti­r. 2017/3 atamasında paramedikl­ere verilen sayı 1693 iken acil tıp teknisyenl­erine 98 gibi trajikomik bir sayı verilmişti­r. Aynı işi yapıyor olmamıza rağmen bu sayılar arasındaki adaletsizl­iğe dur demek istiyoruz. Ve bundan sonraki atamalarda acil tıp teknisyenl­eri için yüzümüzü güldürecek adil alımlar talep ediyoruz.

Unutulmama­lıdır ki, acil tıp teknisyenl­iği mesleği ilk ve acil yardım hizmetleri­nin yapıtaşıdı­r. Halka hizmet sunmak için sabırsızla­nan ilk ve acil yardıma gönül vermiş mezunlar olarak, bu mesleğe gereken önemin ve adil kadronun verileceği­ni umut ve talep ediyoruz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye