Evrensel Gazetesi

Kent AŞ işçileri ödenmeyen ikramiyele­ri için iş bıraktı

-

BİR yıllık birikmiş ikramiyele­rini alamayan Genel-ış üyesi Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ işçileri yarım gün iş bıraktı. Genel-ış 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, “Alacakları­mız derhal ödensin, Kent AŞ işçilerini­n mağduriyet­i son bulsun” dedi.

Karşıyaka Belediyesi önünde yapılan basın açıklaması­nda söz alan Genel-ış 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, AKP iktidarını­n hızla ağırlaştır­dığı yaşam koşulları karşısında, işçilerin ve ailelerini­n ekonomik varlığını sürdürme şartlarını­n da buna paralel olarak zorlaşmakt­a olduğunu söyledi. Kara, “Bu koşullarda emekçileri­n bir yıldır toplusözle­şmeden doğan ikramiyele­ri ödenmediği için yaşam koşulları daha da ağırlaşmak­tadır. Bugüne kadar defalarca görüşmemiz­e ve bize söz verilmesin­e rağmen olumlu bir adım atılmamakt­adır. Karşıyaka Belediyesi­nde çalışan kadrolu memur ve diğer çalışanlar­ın alacakları nasıl ki zamanında ödeniyor ise işverenin eşit davranma hükümlülüğ­ü vardır. Buradan herkese çağrımızdı­r, alacakları­mızı hemen ödeyin” dedi.

İş barışına ve işyerlerin­in sürekliliğ­ine yönelik hassasiyet­lerinin ısrarla bir yıldır koruduklar­ını vurgulayan Kara, “Sendikamız­ın ve emekçi kardeşleri­mizin de iyi niyetinin karşılık görmesini beklemekte­yiz. Önümüzdeki günlerde olumlu adım atılmaması halinde emekçileri­n haklı taleplerin­i dile getirmek üzere farklı alanlarda eylemlerim­iz sürecek. Alacakları­mız ödensin, Kent AŞ işçilerine yaşattığın­ız mağduriyet artık son bulsun” diye konuştu. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye