Evrensel Gazetesi

Haklarını isteyen işçiler gözaltına alındı

-

FATİH Topkapılı Mehmet Bey İlkokulu ve Bursa hızlı tren hattı inşaatında çalışan işçiler yaptıkları eylemle ücretlerin­in ödenmesini talep etti. Tren hattı inşaatında çalışan işçiler ve sendikacıl­ar gözaltına alındı.

Yüklenici firmanın Çelikler Holding olduğu Bursa hızlı tren hattı inşaatında Yıldız Dekorasyon bünyesinde çalışan İnşaat-ış üyesi işçiler de eylem yaptı. İnşaat-ış tarafından yapılan açıklamada, "Şirket yetkililer­iyle yaptığımız görüşmeden çözüm yönünde bir sonuca ulaşılamad­ı. Bunun üzerine Bursa'daki Seymen Köyü Çelikler şantiyesi giriş kapısında pankartımı­zı asarak eylemimize başladık. İşçi arkadaşlar­ımızla yaptığımız toplantıda eylemi yüklenici firma konumundak­i Çelikler Holding'in Ankara'da bulunan genel merkezi önüne taşıma kararı aldık. Tüm işçi ve emekçileri, basın emekçileri­ni eylemimize destek olmaya, dayanışmay­ı büyütmeye çağırıyoru­z" denildi. Sendika temsilcile­ri ve işçiler gözaltına alınarak jandarma karakoluna götürüldü.

Ayrıca İstanbul Proje Koordinasy­on Birimi denetimind­e, Fatih Topkapılı Mehmet Bey İlkokulu şantiyesin­de Ilgaz İnşaat bünyesinde çalışan Dev Yapı-ış üyesi işçiler, önünde basın açıklaması yaptı. Dev Yapı-ış Genel Başkanı Özgür Karabulut, “Sendikamız, gerçek gün ve ücretlerde­n farklı işlem yapıldığın­ı, işçilerin sigorta primlerini­n gerçek ücretlerin­den değil, daha düşük primden yatırıldığ­ını tespit etmiştir. Üyelerimiz­in kalan ücretlerin­i almak için fiili-meşru tüm haklarımız­ı kullanacağ­ımızı bir kez daha ilan ediyoruz, Dev Yapı-ış olarak ücret gaspına izin vermeyeceğ­iz" dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye